Afbeelding
Links afdelingshoofd Ontwikkeling en Sociaal Marijn de Busser van gemeenten Wormerland en Oostzaan. Rechts voorzitter Ron Witbaard van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zaanstreek. Zij spelen elkaar de bal toe, met sportieve en culturele wensen. (Foto: aangeleverd)

Ondersteuning kinderen in minima-situaties

REGIO - Ook in 2020 en 2021 zijn sport- en cultuurbijdragen beschikbaar voor kinderen van 0 tot 18 jaar uit huishoudens met een laag inkomen in Oostzaan en Wormerland. Voorbeelden van cultuur zijn onder meer dansen, theater of muziek maken.

De kosten voor contributie, kleding en instrumenten kunnen worden vergoed via het Jeugdfonds. Dit is onder meer mogelijk door financiƫle ondersteuning van de gemeenten Oostzaan en Wormerland. Deze samenwerking van het Jeugdfonds met de gemeenten is met twee jaar verlengd. Aanvragen voor vergoedingen voor kinderen verlopen via intermediairs. Het Jeugdfonds (zaanstreek@jeugdfondssportencultuur.nl) brengt ouders graag met intermediairs in contact. Het gaat om professionals die via hun werk (gezondheidszorg, onderwijs, etc) met kinderen werken. Zie ook: www.jeugdfondssportencultuur.nl/zaanstreek