Rijbewijskeuringen in Zaandam

ZAANDAM - Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs.

Dat kan op de volgende locaties: Gebouw Het Torentje, Musical 23, in Zaandam (Westerwatering). Iedere dinsdag. Huisartsenpraktijk Yilmaz en Milli, Bristelroodstraat 164: 22 juli, 26 augustus, 9 en 23 september. Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen € 50,00. Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is het tarief € 70,00. Plan zelf een afspraak in via www.regelzorg.nl. Of bel de afsprakenlijn op 088 - 23 23 300.

Voordat er een afspraak wordt gemaakt, koopt men eerst een Gezondheidsverklaring. Aangeraden wordt dit digitaal te kopen met behulp van DigiD met SMS code op mijn.cbr.nl Een papieren gezondheidsverklaring is verkrijgbaar bij de meeste gemeenten, het CBR of Regelzorg. Deze verklaring moet eerst ingevuld en opgestuurd naar het CBR. Het kan een paar weken duren alvorens de papieren komen die de arts moet invullen, en het Keuringsverslag, thuisgestuurd wordt. Op dat moment kan er pas een afspraak gemaakt voor de keuring. De artsen zijn aangesloten bij ZorgDomein. Zij vullen de formulieren online voor de aanvrager in en versturen deze direct naar het CBR.

Regelzorg adviseert de gezondheidsverklaring minimaal vier maanden voor einddatum van het rijbewijs te kopen. Deze regeling maakt het 75 plussers mogelijk om een jaar met een verlopen rijbewijs te rijden. Meer informatie: www.regelzorg.nl.