De driejarige Levey smult van zijn smurfenijs. Een andere klant houdt het bij romig vanille.
De driejarige Levey smult van zijn smurfenijs. Een andere klant houdt het bij romig vanille. (Foto: Dirk Karten)

Van Hollandse poffertjes naar Italiaans schepijs

KROMMENIE – “Wil je dit lekkere smurfenijs in een bakje of een obliehoorn? Met slagroom? Of toch liever aardbeiensmaak?” Willem Arends had het afgelopen vrijdag lekker druk bij zijn ijskraam bij het Rosariumplein. De Krommenieër nam onlangs afscheid van het poffertjesbakken met een actie voor bewoners van Zorgcirkel Torenerf in Wormer. Met zijn mobiele Smullerij De Molen is de zoete lekkernij nu ingeruild voor een assortiment Italiaans schepijs.

Van Hollandse poffertjes naar Italiaanse ijsspecialiteiten: Willem Arends draait er zijn hand niet voor om. “Door de corona gaan veel evenementen niet door waar ik met mijn poffertjeskraan stond. Nu sta ik met mijn ijskraam op donderdag en vrijdag hier in Krommenie van 12.00 tot 21.00 uur en op zaterdag en zondag op de Bazaar in Beverwijk”, aldus de ondernemer die met de veranderingen in zijn assortiment soepel meebeweegt met de markt.

Voor de omschakeling naar ijsverkoop, ging Willem niet over één nacht ijs. Net als het vuurwerk (en de poffertjes) die hij jaarlijks in december verkoopt, staat kwaliteit leveren voorop. Hij onderzocht, samen met zijn gezin, bij de tientallen ijsfabrieken en ijsbereiders die Nederland telt, naar de beste kandidaat.

“Het was overal proeven en nog eens proeven waar kunnen wij het lekkerste ijs inkopen. Uiteindelijk is dat gelukt bij een ijsbereider die diverse ijssalons in Nederland voorziet van zijn topproducten. Zo hebben we nu een keuze uit achttien smaken en als zoete verrassing in het hoorntje een klein beetje slagroom voor de laatste hap.”

Rest de vraag: kan een pofferjeskoning ook lekker Italiaans schepijs serveren? Bij de mobiele ijskraam zagen wij alleen maar tevreden klanten. Ook onze kleinste ijsfan Levey (drie jaar) genoot van zijn smurfenijsje. Zijn conclusie: ‘mag ik er nog een?...’