Het Zaanlandia complex.
Het Zaanlandia complex. (Foto: aangeleverd)

Fusieplannen zvv Zaanlandia en FC Zaandam

ZAANDAM - De afgelopen periode hebben er verkennende gesprekken plaatsgevonden tussen een afvaardiging van het bestuur van FC Zaandam en een afvaardiging van het interim-bestuur van zvv Zaanlandia. Het doel van deze gesprekken was om te beoordelen of er binnen de beide besturen voldoende draagvlak aanwezig is om de mogelijkheden te onderzoeken van een toekomstige fusie tussen de beide voetbalverenigingen.

Tijdens deze gesprekken zijn onder meer de algemene ontwikkelingen binnen het voetbal besproken. Daarnaast is de huidige situatie van beide verenigingen op hoofdlijnen aan bod gekomen. Tevens is nader ingegaan op de herontwikkeling van Sportpark Hoornseveld, waar binnen afzienbare tijd een modern en onderscheidend voetbalcomplex zal worden gerealiseerd door de Gemeente Zaanstad.

Onderzoek fusie

Op basis van de verkennende gesprekken zijn het bestuur van FC Zaandam en het interimbestuur van zvv Zaanlandia van mening dat de mogelijkheden van een eventuele fusie nader moeten worden onderzocht. Alvorens hier toe over te kunnen gaan, zullen de beide besturen in een ledenvergadering, te houden tweede helft september 2020, aan de leden van beide verenigingen vragen of er voldoende draagvlak is om de mogelijkheden van een fusie verder te onderzoeken.

Bij een positief besluit van beide verenigingen in september, zullen er diverse werkgroepen worden opgestart die elk als opdracht krijgen een deel van het fusievoorstel voor te bereiden. Dit fusievoorstel zal vervolgens in een buitengewone ledenvergadering in december 2020 aan de leden van beide verenigingen worden voorgelegd. Pas bij goedkeuring van dit definitieve voorstel zal de mogelijke fusie een feit worden.