Vrijwilligers in Voedseltuin IJplein in Amsterdam-Noord. Veel van de biologisch geteelde groenten en kruiden gaat naar de Voedselbank en Resto van Harte.
Vrijwilligers in Voedseltuin IJplein in Amsterdam-Noord. Veel van de biologisch geteelde groenten en kruiden gaat naar de Voedselbank en Resto van Harte. (Foto: Sake Rijpkema)

Verschil maken? Ontdek de mogelijkheden!

NOORD - Wist je dat gemiddeld 35 procent van de Amsterdammers vrijwilligerswerk doet? En in deze huidige periode bieden zelfs nog meer mensen hun hulp aan. Van online buddy tot je handen uit de mouwen steken in de stadsnatuur, van webredacteur tot chauffeur, van digitaal zingen met ouderen tot fotograferen, van helpen in een museum tot dieren verzorgen op een kinderboerderij. Voor een paar uur per week, voor een korte periode of voor één dag. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Vrijwilligers Centrale Amsterdam helpt graag bij het vinden van coronaproof vrijwilligerswerk


Het is een mooie en zinvolle manier om iets goeds te doen voor een ander, je kennis of ervaring over te brengen op anderen of je hobby uit te oefenen. Of misschien wil je de stad verbeteren, jezelf ontwikkelen of je baankansen vergroten. Zoals Ibrahim (37). Hij kwam enkele jaren geleden als vluchteling uit Eritrea naar Nederland. Al in het AZC waar hij een jaar woonde deed hij vrijwilligerswerk. Inmiddels woont hij als statushouder in Amsterdam-Noord, en ook daar doet hij vrijwilligerswerk. Via de organisatie Warm Welkom helpt hij nieuwe statushouders uit met name Eritrea hun weg te vinden in Amsterdam. Hij begeleidt allerlei activiteiten en omdat hij prima Nederlands spreekt tolkt hij ook veel.
Vrijwilligers Centrale Amsterdam helpt je graag bij het vinden van coronaproof vrijwilligerswerk dat past bij jouw interesses, talenten en agenda. Ze hebben een vacaturebank met meer dan 1000 leuke vrijwilligersklussen in de stad. Waar word jij blij van? Zoek online, kom naar één van de spreekuren of maak een telefonische afspraak met een bemiddelaar via www.vca.nu of 020-5301220.