De kerststal met een typisch Zaans tintje...
De kerststal met een typisch Zaans tintje... (Foto: aangeleverd)

Welkom in de (zelfgemaakte) stal

ZAANSTREEK - "Gezellig met de hele familie naar de kerstnachtdienst? Of samen eten en ergens naar toe gaan? Dat gaat deze kerst niet goed lukken. Nergens mogen veel mensen meer samenkomen. Maar… wel in de stal waar ooit Jezus geboren werd. Daar was genoeg ruimte voor bezoek van herders, schapen en koningen. En dus ook voor jou! Waar die stal dan is? Die staat overal! Want die stal staat bij jullie thuis!", laat de Doopsgezinde Gemeente Zaanstreek weten.

Kinderen kunnen een bouwplaat krijgen om zelf hun stal te vouwen, te kleuren en te versieren. De stal is ontworpen door de Zaanse tekenaar Nienke Beest. Hooi en karton wordt bijgeleverd zodat er ook figuren neergezet kan worden. Bijvoorbeeld poppetjes die jezelf voorstellen, je ouders en iedereen die in jouw stal welkom is. Net zoveel mensen en dieren als je zelf wilt.

Maak foto of film

Knippen, plakken, of zelf er iets bij verzinnen, het kan allemaal! Als iedereen zich maar welkom voelt. Ben je klaar, maak dan een foto of filmpje van je stal en stuur die naar activiteiten@doopsgezindzaanstreek.nl

Bouwplaat opvragen

Die stal ga je ook vinden in de Doopsgezinde Vermaning van Krommenie. En wel op Kerstavond 24 december tussen 18.30 en 20.00 uur en Eerste Kerstdag 25 december van 14.00 tot 15.30 uur. Want daar zijn dan een heleboel echte kerststallen te zien. Plus een film met alle inzendingen. De bouwplaat met de extra onderdelen is verkrijgbaar door het sturen van een email naar activiteiten@doopsgezindzaanstreek.nl Dan wordt hij thuisbezorgd. Het kost niets. Maar op is op!

Meer informatie, ook over het doorgaan van een kerststal, op www.doopsgezindzaanstreek.nl

Afbeelding
Afbeelding