'Open! Nee dicht! Nee echt, de busbrug moet open! Ben je gek? Dichtblijven moet dat kreng...'
'Open! Nee dicht! Nee echt, de busbrug moet open! Ben je gek? Dichtblijven moet dat kreng...' ((Foto: Dirk Karten))

Bewoners Westerwatering starten petitie voor 24/7 openstelling busbrug

ZAANDAM – Het is duidelijk: de 13.000 bewoners van de wijk Westerwatering zijn het zat. Spuugzat dat busbrug De Binding niet in de spits ook open is. Daarom zijn ze een online petitie gestart als nieuw wapen om druk te zetten de verbinding definitief open te gooien.

Nou zijn er evenzoveel mensen te vinden die willen dat de verbinding tussen de wijken wel dicht blijft. Die hebben zich vooral verzamelend in de stichting Veilig Westerkoog. Die pleit vooral voor een weg dwars door de wijk.

Aanpassingen

Maar dat idee is al door de gemeente afgeschoten. Ondanks dat Zaanstad nu heeft laten weten het traject verder in te gaan om de rondweg aan te passen voordat de busbrug 24/7 open kan, mort de club voorstanders en zijn er geluiden te horen ‘we stappen naar de rechter.’ Geluiden die al zo’n dertig jaar te horen zijn. Dus geen echt nieuws.

Online petitie

De inwoners uit Westerwatering - bij monde van een initiatiefnemer wiens naam bekend is bij de redactie - laten nu een tegengeluid horen in de vorm van de online petitie. Die is als volgt:

“Beste bewoners,

Help de petitie naar een goed einde en STEM VOOR 24/7 openstelling van De Busbrug, laten we als bewoners de gemeente helpen om de inderdaad de (soap) rond De Busbrug te beëindigen. 13000 Westerwatering bewoners zijn het zat. Laat uw stem horen. Bedankt voor uw aandacht en uw stem op de petitie.”

Petitie ondertekenen

Wie wil tekenen kan dat doen op www.petities.com. (Zoekterm busbrug)