Corona of niet, het Stadshart Zaandam brengt letterlijk licht in donkere tijden...
Corona of niet, het Stadshart Zaandam brengt letterlijk licht in donkere tijden... (Foto: Dirk Karten)

‘Shop lokaal en steun Zaanse ondernemers!’

ZAANSTAD – “Natuurlijk maken we ons zorgen wat deze tweede lockdown gaat betekenen voor de Zaanse middenstand. Als BIZ Stadshart Zaandam (Bedrijfsinvesteringszone) willen we de ondernemers graag ondersteunen. Daarom brengen we, in samenwerking met De Orkaan, opnieuw de boodschap ‘shop lokaal en steun Zaanse ondernemers’ onder de aandacht. Waarin de website www.stadshartzaandambezorgt.nl een hernieuwde rol speelt”, vertelt de nieuwe Centrummanager Zaandam, Paul van Nobelen.

BIZ Stadshart Zaandam steekt ondernemers hart onder de riem

Helaas hebben al Zaanse bedrijven hun deuren moeten sluiten door de voortdurende coronabeperkingen. En dat terwijl er door in het Stadshart hard wordt gewerkt aan het verbeteren van de leegstand in de Zaandamse winkelstraten. “We werken daarbij samen met ondernemers en de gemeente”, zegt Paul die per 1 januari 2021 officieel de nieuwe Centrummanager is.

Steun eigen middenstand

“Het liefst zien we natuurlijk alle winkels en horeca morgen weer open. Maar dat is tot medio januari niet het geval. We waren juist bezig met extra activiteiten die nu niet doorgaan. Tegelijk willen we juist in deze moeilijke tijd het winkelend publiek oproepen om online (Zaans) lokaal te kopen. Zo steun je daadwerkelijk de ondernemers uit je eigen streek en voorkom je gelijk leegstand.”

Lijst met bedrijven

Om het makkelijk te maken snel heeft de redactie van De Orkaan een lijst gemaakt met bedrijven waardoor je ze snel online kunt vinden. Want vele branches die nu de fysieke deuren moesten sluiten, leveren wel online hun diensten. Het mes snijdt daarbij aan twee kanten. Want wie een maaltijd laat bezorgen, steunt niet alleen gelijk het lokale horecabedrijf maar hoeft ook thuis niet te koken. Of in de rij bij de supermarkt te staan, met kans op besmetting. Ontsmet winkelkarretje of niet… Hetzelfde geldt voor andere branches. Zo brengen Zaanse schoenenzaken net zo makkelijk de nieuwe stappers aan huis. Of de kerstkleding.

Voorbereidingen

"Los van deze ‘Shop lokaal en steun Zaanse ondernemers!'-actie zijn we al aan het kijken hoe we medio januari weer veilig en goed het publiek in het stadshart Zaandam kunnen ontvangen. Zo willen we de bebording aanpakken, de pijlen op de grond die de looprichting aangeven duidelijker maken. En we kijken naar bijvoorbeeld een veilige openbaar toiletvoorziening. Dit doen we samen met de gemeente Zaanstad”, licht Paul van Nobelen toe.


Zie verder ook de website www.stadshartzaandambezorgt.nl

Ook de Dam(straat) is feestelijk verlicht.
Een overzicht van de Zaanse zaken die online hun diensten aanleveren is te vinden op www.stadshartzaandambezorgt.nl
Corona of niet, de sfeer op de Westzijde is top.
Fysiek winkelen zit er voorlopig niet in. Maar online zijn veel Zaanse zaken prima bereikbaar.