De Bullekerk blijft ook in deze lastige tijden een baken van licht. En ontvangt alle Zaankanters graag tijdens de digitale kerstnachtdienst op 24 december.
De Bullekerk blijft ook in deze lastige tijden een baken van licht. En ontvangt alle Zaankanters graag tijdens de digitale kerstnachtdienst op 24 december. (Foto: Dirk Karten)

Verlangen naar licht verbindt Zaanstreek

ZAANSTREEK - “Blijf het licht zien: dat is wat we in onze kerstnachtdienst willen doorgeven. Door alle opgelegde beperkingen om de besmetting in te dammen, krijg je het gevoel ‘bezet’ te zijn door het virus. Corona maakt de dienst uit. Ruim 2000 jaar geleden was het niet anders. Keizer Augustus riep iedereen op huis en haard te verlaten vanwege de volkstelling. Een reis naar het onbekende. En in alle drukte wordt een onschuldig kind geboren. Want het leven ging gewoon door. En doet dat ook nu. Ook al gaan we in totale lockdown. Maar wie zijn de herders van vandaag de dag? Wie de engelen van 2020? Welke zorg is er nodig?”, vraagt Mirjam Sloots zich af.

24 december corona-proof live kerstnachtdienst van Bullekerk en De Ontmoeting

De dominee van De Ontmoeting uit Zaandijk laat op 24 december, samen met directeur Niels Busch van de Bullekerk en burgemeester Hamming het eeuwenoude verhaal eigentijds tot leven komen. Te volgen voor de hele Zaanstreek. Vanuit het thema ‘Verlangen naar Licht verbindt de Zaanstreek’ wordt in een inspirerende, digitale kerstnachtdienst naar lichtpunten gezocht. Wat is de kracht van kerst juist in deze coronatijd? Met het kerstverhaal als leidraad, wordt een dienst geboden waarin perspectief bieden centraal staat. Belangrijk onderdeel daarvan zijn de live zang van kerstklassiekers en muzikale optredens.

In beweging komen

“In het kerstverhaal zit veel beweging. Iedereen is onderweg ergens naartoe. Ouders zoeken een plek voor de geboorte van hun kind. Engelen gaan naar nuchtere herders, die ook weer in beweging komen. De wijzen uit het Oosten volgen een stralende ster. Een kwetsbaar kind wordt onder barre omstandigheden geboren zelfs te midden van dieren. Een slechte start van een mensenleven, zou je kunnen zeggen . Maar de geboorte van dit kind zal een nieuwe tijd in luiden. Deze geboorte is daarom ook een teken van optimisme. Die boodschap van ‘Er komen betere tijden als mensen daarin blijven geloven en er zelf voor in beweging komen”, vertelt Mirjam Sloots.

Onze regering brengt de ene na de andere slechte boodschap. De laatste verordeningen, juist in deze feestmaand, vragen veel van ons incasseringsvermogen.

(LEES VERDER OP PAGINA 9)