Einde oefening voor een unieke Zaans project...
Einde oefening voor een unieke Zaans project... (Foto: aangeleverd)

CacaoLab op Zaanse Schans stopt

ZAANDAM - Het is einde oefening voor Het CacaoLab/DropLab. Wat door Sabien Poutsma en Pauline Gingnagel ooit is gestart onder de naam ‘Zaans Gedaan’ in een pandje op de Kalverringdijk moet per 1 januari de deuren sluiten.

Als weekbladredactie laten we liever onze lezers aan de hand van feiten hun eigen mening vormen in plaats van onze opinie te geven. Maar in dit geval vinden we het oprecht jammer dat corona een streep door dit bedrijf heeft gezet. Want je kon er (Zaanse!) cacao maken, papier en drop. In de loop der jaren groeide ook het assortiment uit tot volwaardige winkel. Een plek waar hoge kwaliteit chocolade, premium drop en aanverwante artikelen worden verkocht. Wie de winkel bezocht, kon meestal rekenen op een uitgebreid verhaal over het belang van de Zaanse cacao industrie. En de Nederlandse invloeden bij de ontwikkeling van cacaopoeders, hoe chocolade wordt gemaakt en ook hoe drop is ontstaan.

Uitverkoop

Na een desastreus jaar sluit per 1 januari 2021 het CacaoLab voorgoed de deuren voorgoed. De winkel staat echter nog vol artikelen. Van biologisch cacaopoeder uit de Zaanstreek, veganistische drop uit Purmerend tot repen uit Wormerveer. De laatste weken van dit jaar houdt het Cacaolab uitverkoop. Verkrijgbaar via de webshop www.cacaolab.eu/webshop.

Afbeelding