Eh, looproute? Wat is dat?
Eh, looproute? Wat is dat? (Foto: Rodi Media)

Naderende lockdown zorgde voor topdrukte

ZAANSTREEK – De naderende lockdown zorgde afgelopen maandagmiddag voor een drukte in Zaandam centrum alsof het Black Friday is. En al heeft onze minister president de voering uit z’n keel gepraat om mensen te bewegen anderhalve meter aftstand te houden én eenrichtingsverkeer in de winkelstraten aan te houden, het lijkt alsof veel Zaankanters doof zijn voor deze oproepen. Want ondanks borden, pijlen, oproepen etc. werd er nog steeds massaal tegen de richting in gelopen.

Met de naderende melding om 19.00 uur van een praktisch totale lockdown in het vooruitzicht, leek het wel of we massaal nog even onze kerstinkopen wilden doen. Propvolle fietsenrekken, uitpuilende parkeerplaatsen en volle toegangswegen waren het resultaat in Zaandam. Goed gevulde parkeerplaatsen waren ook te zien bij de Lidl-vestiging aan de Dr. HG. Scholtenstraat. Even als bij de Dekamarkt aan de Westzijde. Maar geen rijen wachtenden voor de deur.

Weer dat wc-papier?

Tip: een (tweede) run op toiletpapier is overbodig want de supermarkten blijven gewoon open. Al motiveert de term lockdown blijkbaar degenen met een wispelturige darm gelijk tot een bezoek aan de supermarkt en het nog even snel inslaan van de felbegeerde rollen. Want bij onze rondgang door de stad viel de dame op die gelijk haar bagagedrager had volgepakt met een voorraadje wc-papier… Tegelijk geven we toe: je zal het maar nodig hebben!


Op maandag drukte op de Gracht alsof het zaterdagmiddag is...
Gelijk even voorraadje inslaan...
Halen we het nog onze kerstinkopen nu te doen?
In de haast vergeten we de eenrichtingsverkeerregels...
Nog even shop till you drop
Bomvolle fietsenrekken.