Afbeelding
(Foto: Pixabay.com)

Diabetescafé in de Banne

NOORD - Diabetes is een ernstige chronische ziekte, maar één waarmee je toch nog heel veel kunt. Daar is misschien wel hulp bij te gebruiken, want diabetes is geen gemakkelijke ziekte. En niet alleen voor de patiënt, maar ook de mensen daar omheen zoals een partner en kinderen spelen een grote rol bij het behappen van je diabetes. De Diabetesvereniging Nederland (DVN), afdeling Amsterdam en omgeving houdt daarom een drietal bijeenkomsten voor type 1 of type 2 diabetespatiënten waarin adviezen worden gegeven over voeding, bewegen en leefstijl.

Het doel is het inzicht te vergroten in de keuzes die diabetici kunnen maken wat betreft levensstijl en de gevolgen daarvan voor het verloop van je aandoening. De bijeenkomsten zijn gericht op het uitwisselen van ervaringen onder elkaar, aangevuld met adviezen van deskundigen. De middagen zijn steeds opgebouwd rond één onderwerp. Steeds wordt gestart met een korte introductie van het onderwerp waarin de deelnemers vragen worden voorgelegd waarna met de hulp van een gespreksleider ervaringen over het onderwerp kunnen worden uitgewisseld. Niet alleen patiënten, maar ook mensen uit hun omgeving worden daarbij aangesproken, want bij het omgaan met diabetes kun je de hulp van je omgeving vaak goed gebruiken.


De data: donderdag 26 maart (snelle en langzame suikers), 2 april (motivatie om te bewegen) en 9 april (diabetes in je relatie), elk keer van 16.00 uur tot 17.30 uur. De zaal is open vanaf 15.45 uur. De bijeenkomsten zijn in het Huis van de Wijk de Banne, Bezaanjachtplein 243-247, 1034 CR Amsterdam-Noord.

De middagen zijn gratis toegankelijk en voor koffie en thee wordt gezorgd. Omdat de ruimte beperkt is, moet je je wel opgeven en met hoeveel personen (inclusief jezelf) je komt bij Yvonne Groenstege: via whatsapp 06-53 12 32 61 of y.groenstege@xs4all.nl. Als je specifieke vragen hebt voor de inleiders bij de bijeenkomsten, kun je deze aan haar doorgeven.