Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Hoe gaat het nu met...?

NOORD - Nieuwsgierig hoe het met de mensen in Amsterdam-Noord gaat? Hoe zij deze coronatijd doorkomen? Stichting Noorderpark is bezig met een serie interviews met allerlei mensen die actief bij het park betrokken zijn.

Interviews rondom het Noorderpark

Het is een manier om elkaar te laten weten hoe het gaat. Hoe iemand bijvoorbeeld omgaat met de gedragsregels, maar ook om elkaar te attenderen op initiatieven en een hart onder de riem te steken. Daarom delen wij de komende weken een aantal verhalen in het Noord-Amsterdams Nieuwsblad. Deze week is Monique van de SPIN speeltuin aan het woord:


"Ik woon in Oostzaan, en mensen kennen mij van Speeltuin Bloemenkwartier, of van de judolessen die ik gaf in het oude Bloemenkwartier. Vroeger woonde ik in Floradorp en zaten mijn 2 kinderen op de Oranje Nassauschool, dus daar ken ik ook veel mensen van. Met mij gaat het prima. Het is een stille tijd geweest door Corona, maar ik heb gelukkig leuk contact gehouden met ouders en kinderen, en er was een leuke actie met knutselpakketen en kooktasjes van Stichting Spin. Ik zat veel binnen, ook vanwege mijn man die hartpatiënt is en diabetes heeft.

Ik heb veel gerust, ge-Netflixt en ik heb me bezig gehouden met het opdoen van nieuwe inspiratie voor het komende speeltuinseizoen. Ook was ik druk met mijn dieren. Ik heb 3 paarden, 2 honden en 4 katten. En een hangbuikzwijntje. Dat is mijn man, haha. Wat me is opgevallen in deze tijd is dat veel mensen bereid zijn elkaar te helpen. We hebben elkaar nodig. Ik maak me zorgen over eenzaamheid onder ouderen. Ik zorg zelf voor boodschappen voor een oudere dame die altijd veel in de speeltuin kwam en verder niemand heeft. Het breekt mijn hart dat ze zo alleen is en de coronamaatregelen niet goed begrijpt. Wat me verbaasd heeft is de creativiteit van mensen. Zo hebben bekenden van mij een dressuurshow met paarden georganiseerd voor de bewoners van een verzorgingshuis, echt geweldig. Ook opvallend vind ik de twee kanten van hoe mensen reageren: sommigen met onverschilligheid ‘Het overkomt mij niet’ en aan de andere kant de angst bij de mensen. Ik kom niet in het Noorderpark, want ik kom nergens vanwege de kwetsbare situatie van mijn man. Het is nogal een gedoe met alles ontsmetten en ik neem geen onnodige risico’s. De meeste mensen missen het knuffelen maar daar heb ik dus geen last van. Ik ben niet echt een ‘contact’ persoon, dus het afstand houden vind ik prima. Ik drink geen alcohol en kom nooit in een kroeg dus dat mis ik ook niet. Maar ‘effe wat halen’ is er niet bij, dat is wel irritant. Gelukkig is er goed nieuws: De speeltuin aan de Wingerdweg is weer open! Maandag tot vrijdag van 12.00 tot 18.00 uur. Er zijn wel wat regels om het leuk en veilig te houden. Bij de ingang staat duidelijk hoe alles in zijn werk gaat. Om de moed erin te houden kun je mij helpen: heb je leuke ideeën voor de vakantie? Zet het op papier en gooi het in de brievenbus bij de speeltuin. Heb je meteen weer een leuk ommetje."

Meer interviews lezen? Kijk op Facebook bij 'Noorderpark Leeft'. Zie voor meer informatie ook www.noorderpark.nl.