Pianoduo Dimitrov en Boelee in Vermaning

WORMERVEER - Het pianoduo Dimitrov en Boelee geeft op 9 augustus in de Wormerveerse Vermaning, Zaanweg 57, een dubbelconcert.

Ze waren eerder te horen op radio 4 in het Late Night programma Opium op 4. Op het programma staan werken van W. A. Mozart, Sonate in C Groot KV 521, C. Debussy, Petite Suite, F. Mendelssohn, Lieder Ohne Worte op. 30 no 1&6– arrangement C. Czerny en J. Brahms, Hongaarse Dansen (selectie).

Het pianoduo bestaat uit de Bulgaarse pianist Dimitar Dimitrov en de Nederlandse pianiste Elvire Boelee. Elvire en Dimitar ontmoetten elkaar op het Prins Claus Conservatorium in Groningen waar ze allebei studeerden voor hun Bachelor. Dimitar Dimitrov maakte in zijn eerste jaar meteen indruk door het achtereenvolgens winnen van het Prinses Christina Concours, het Grachtenfestival en het Hartenaas festival.

Nadat ze elkaar hadden gehoord op een van de voorspeelavonden van het conservatorium bleek hun muzikale interpretatie sterk overeen te komen. Ze begonnen bijna iedere avond op het conservatorium voor elkaar te spelen en gaven positieve kritiek en inspiratie aan elkaar. Na een aantal jaren hadden ze het idee om een pianoduo te vormen. Dit optreden valt samen met de Jaap Stellaart tentoonstelling in de Wormerveerse Vermaning. Voor en na het concert is de tentoonstelling te bezoeken. Reserveren verplicht via www.wormerveersevermaning.nl De aanvangstijden zijn 15.00 - 16.30 en 20.00 – 21.30 uur. De toegangsprijs is € 15,00.