Theo Voskuil en zijn zijn vernieuwde JA huisstijl.
Theo Voskuil en zijn zijn vernieuwde JA huisstijl. (Foto: aangeleverd)

‘Nee hebben we niet, ja kun je huren’

REGIO – “We gaan niet wekelijks zo ver, maar het geeft wel aan dat onze verhuurservice in feite grenzeloos is”, lacht Theo Voskuil. De ondernemer van Voskuil Verhuur Service doelt op een foto waarin de Eiffeltoren praktisch naast een van zijn bedrijfswagens staat.

25-jaar Voskuil Verhuur Service

Voor wie nu denkt ‘hé? Dat bedrijf was toch gestopt?’ Nee, Voskuil Tenten Service bestaat niet meer. Dat is het bedrijf van de broer van Theo, Fred Voskuil die nu door het leven gaat als Fred Kroket. Voskuil Verhuur Service, met hoofdkantoor in Weesp, is springlevend en heeft ook de Zaanstreek als werkgebied.

Twee broers die beiden in de verhuurbranche hun brood willen verdienen, dat maak je niet iedere dag mee. Hoe komt dat zo?

“Ik ben 25 jaar geleden begonnen en in die tijd sprong mijn broer, die destijds politieagent was, wel eens bij als het erg druk was. Hij is toen later begonnen met tentenverhuur, maar heeft het helaas niet gered. Ik wens mijn broer overigens alle succes toe met zijn huidige snackwagen.”

Bedrijfsmotto

Een duidelijk JA staat voor de bedrijfsnaam van Voskuil Verhuur Service. “Dat is ons bedrijfsmotto: ‘nee hebben we niet, Ja kun je huren’. We doen altijd alles wat in ons vermogen ligt de klant te helpen bij welke verhuurklus dan ook. Dat is onze sterke kracht: meedenken met de klant. Huur je een tent en is het koud en regenachtig weer? We geven aan dat een kapstok en een verwarming erbij huren dan een goed idee is. We denken in oplossingen. Daarbij kunnen we ook snel schakelen om zelfs op het laatste moment onze klanten te ontzorgen”, vertelt Theo Voskuil.

Mobiele aula

Een blik op de website - www.voskuilverhuur.nl - leert dat praktisch alles te huur is om een (zakelijk) event of feest te laten slagen. Van oudhollandse ijskar tot champagne-fontein, van feestelijke Sinterklaasstoel tot hedendaagse contactloze handdesinfectie dispenser om coronaveilig bijeen te komen.

Of het nu gaat om een zakelijke partij, zoals een mobiele aula, gebouwd voor een begrafenisondernemer die extra ruimte nodig had om coronaveilig koffie to go en broodjes te kunnen geven tot dranghekken voor winkels om veilige looppaden te creëren.


En wat wordt het meest gehuurd? "Glaswerk!", lacht Theo.

Zeg nooit nee

“Mijn passie is mensen helpen. Is er iets nodig en hebben we het niet in ons 1000 m2 grote magazijn? Ik ga het uitzoeken, want we zeggen nooit nee. Daarbij ga ik het liefste naar de mensen toe voor het maken van een scherpe offerte”, zegt de ondernemer.

Ondernemer van het Jaar

Dat Theo Voskuil - volgens zijn vrouw Yvonne is haar man ‘een echte regelneef, een organisator in hart en nieren’ - het goed doet, bewijst de onderscheiding die hij in 2018 kreeg. Voskuil Verhuur Service werd verkozen tot Ondernemer van het Jaar 2017 in de regio Weesp.

Hulpkrachten

“Daar ben ik echt trots op. Ik prijs me bovendien gelukkig met de hulp van mijn vaste medewerker Rob Vermeeren en mijn zoons Marco, Sander en Ruben. Die springen bij als we het druk hebben en helpen ook op ieders vakgebied mee. Zoals het vinden van ICT-oplossingen”, besluit Theo Voskuil.