Alisa van Vaalen voor haar pas geopende kapsalon die is ingericht als gezellige woonkamer. (Foto: aangeleverd)
Alisa van Vaalen voor haar pas geopende kapsalon die is ingericht als gezellige woonkamer. (Foto: aangeleverd)

Alisa brengt letterlijk kleur in ‘t leven

KROMMENIE – “Wie zijn haar laat kleuren, zit soms wel vier uur lang in de kappersstoel in de spiegel te kijken naar jezelf. Terwijl je door de vele handelingen er niet altijd even flatteus uitziet. Daarom heb ik in mijn nieuwe salon een huiskamersfeer neergezet. Waarbij de klant de mogelijkheid heeft om relaxed gewoon aan een tafel te zitten met een kopje koffie of thee erbij. Pas bij het resultaat komt de spiegel er weer bij”, vertelt Alisa van Vaalen.

Nieuwe haarstudio in Krommenie: Kleur Kamer

De 29-jarige onderneemster opende recent haar eigen kapsalon aan het Vlietsend 42 in Krommenie. De naam Haarstudio Kleur Kamer doet al de specialisatie vermoeden: haarkleuring.

“In de acht jaar die ik in Amsterdam in een kapsalon werkte, kreeg ik zelfs mensen uit mijn eigen woonplaats Krommenie in m’n stoel. Ik presenteer door mijn specialisatie een salon zoals je niet veel tegenkomt in de Zaanstreek. Toen het pand aan het Vlietsend vrijkwam, waarin al een kapsalon was gevestigd, was mijn keuze om daar zelfstandig te beginnen snel gemaakt. Maar dan niet als gewone kapsalon, maar als kleursalon”, zegt de haarstyliste.

Sterkere uitstraling

De basis voor haar passie voor het vak begon als bijbaantje. “Ik was vijftien, zat op de dansacademie en werkte op zaterdag in een kapsalon. De eigenaresse Joyce Vink van Chique Hairstyle Krommenie leerde me echter van alles. Dat vond ik zo tof, dat ik de kappersopleiding ben gaan volgen. Mijn specialisatie is haarkleuring geworden. Vroeger deed je dat alleen als je grijs haar wilde maskeren. Nu doe je het om je haar nog mooier te maken en je uitstraling te versterken. Bijvoorbeeld door de kleur van je ogen beter tot z’n recht laten komen. Met een haarkleur kun je niet alleen iemands persoonlijkheid versterken. Het is ook super trendy om elk seizoen een ander haarkleurtje te nemen”, aldus Alisa.

Centraal staat het haar van de klant dusdanig in model te brengen zoals wordt gewenst. Echt te begrijpen wat de klant bedoelt. Daarvoor kan ze inmiddels teruggrijpen op haar jarenlange ervaring. Die is inmiddels zo groot dat Alisa al in haar vorige bedrijf beginnende kapsters begeleidde.

Nou zijn er zoveel soorten mensen, dus ook zoveel soorten haar. Vindt ze het niet lastig materiaal om mee te werken? “Nee, maar je moet er wel gevoel voor hebben. Snappen wat haar doet. Hoe het beweegt. Om de klant die coupe te geven waar van wordt gedroomd, heb je bovendien veel ervaring nodig. Natuurlijk is je kniptechniek de basis. Zo begin ik te knippen in nat haar en maak het echt af als het haar droog is. Dan zie je pas hoe haar valt en reageert.”

Ook mannen welkom

Het maakt gelijk duidelijk dat Haarstudio Kleur Kamer ook het adres is voor knippen en stylen. Waarbij ook mannen welkom zijn voor een fris geknipte coupe. Bel voor meer informatie of een afspraak (of app) 06 – 2317 7888. Of kijk op www. kleurkamer.com. Of op Instagram @kleurkamer voor voorbeelden.