Eerst vol plannen, dan...chaos in je hoofd!
Eerst vol plannen, dan...chaos in je hoofd! (Foto: aangeleverd)

Themaweek afasie

KROMMENIE - Het Afasiecentrum van Heliomare en Odion in Krommenie houdt activiteiten tijdens de Week van de Afasie. Die duurt van 10 tot en met 17 oktober.

De cliƫnten die behandeling en begeleiding op het afasiecentrum krijgen, hebben op verschillende manieren in beeld gebracht wat afasie voor hen betekent. Buiten het pand van Heliomare aan de Zuiderhoofdstraat 14 is van maandag 12 tot en met donderdag 15 oktober een foto-expositie te zien. De themaweek is bedoeld om meer bekendheid te geven aan afasie en om te laten zien dat deze taalbeperking mensen in heel Nederland raakt. Het afasiecentrum van Heliomare en Odion in Krommenie ondersteunt deze week door diverse activiteiten.

Afasie is een taalstoornis die zorgt voor problemen op het gebied van spreken, taalbegrip, lezen en schrijven. Afasie is veelal het gevolg van niet-aangeboren hersenletsel door een herseninfarct, hersenbloeding, tumor enz. Bij het afasiecentrum van Heliomare en Odion kunnen mensen met afasie en hun partners terecht voor behandeling en begeleiding. Zij leren zo zelfstandig mogelijk te functioneren en communiceren.

Vragen bij de Heliomare expositie zijn te stellen van 11.00 tot 12.00 uur en van 16.00 tot 17.00 uur. Op dagactiviteitencentrum Odion KrommeNoord in Krommenie, is het werk binnen alleen voor cliƫnten te zien.