Willen we straks nog uit eten kunnen en een pilsje pakken, is het nu zaak de horeca te blijven steunen door iets vroeger uit eten te gaan.
Willen we straks nog uit eten kunnen en een pilsje pakken, is het nu zaak de horeca te blijven steunen door iets vroeger uit eten te gaan. (Foto: Rob Verweij)

'Horeca heeft alle steun maximaal nodig'

ZAANSTREEK - Alle horeca wordt al maandenlang hard getroffen door de strenge RIVM-coronavoorschriften. Ook nu weer door de recente maatregelen van maximaal dertig man in één ruimte en sluiting om 22.00 uur. Paul Riteco en Ruud Keinemans zijn blij dat hun vier zaken open mogen blijven. “Wij, maar ook alle collega-ondernemers, hebben ieders steun maximaal nodig. We gebruiken hier zelfs een speciale hashtag voor: #keepsupportingyourlocals”

Speciale hashtag: #keepsupporting-yourlocals

“Onze vier zaken zijn zodanig ingericht dat ze voldoen aan alle richtlijnen en binnen deze kaders kunnen wij gasten veilig en nog steeds gastvrij ontvangen. Bij d’Swarte Walvis en Lab-44 is daarbij ook nog meer dan voldoende ruimte om gasten te ontvangen in één van de aparte ruimtes”, aldus Paul Riteco.

Dat alle horeca om 22.00 uur moet sluiten, zien de teams van Lab-44, Slager aan de Schans, Brouwerij Hoop en D’Swarte Walvis niet direct als probleem: “Het is jammer. Maar gelukkig hebben Nederlanders de gewoonte redelijk vroeg te eten. In al onze zaken ben je voor het diner al vanaf 17.00 uur (17.30 uur bij D'Swarte Walvis) welkom. Zo hebben we tijd genoeg om onze gasten een heerlijke avond te bezorgen”, zegt Ruud Keinemans.

Nieuwe gerechten passend bij het seizoen. Kerstmenu’s. Maar ook een Wine & Dine Wandeling door Zaandijk in november en december en een workshop pompoensnijden voor kinderen bij Lab-44; aan creativiteit en initiatieven geen gebrek. “We blijven positief en organiseren leuke dingen die passen binnen de geldende maatregelen.” Het advies van beide heren is eenduidig: “Verwen jezelf, nu meer dan ooit en steun tegelijkertijd de lokale ondernemers. Op deze manier houden we het leuk met elkaar en voor elkaar!”