Voormalig burgemeester van Wormerland Peter Tange ontving van Platform secretaris Gurie Lelie-Rezée de oorkonde en sticker. Bij deze gelegenheid werd het gemeentehuis, nog net voor de coronacrisis, gecertificeerd.
Voormalig burgemeester van Wormerland Peter Tange ontving van Platform secretaris Gurie Lelie-Rezée de oorkonde en sticker. Bij deze gelegenheid werd het gemeentehuis, nog net voor de coronacrisis, gecertificeerd. (Foto: (Archieffoto aangeleverd))

Aandacht voor Week van de Toegankelijkheid

WORMERLAND - Deze week wordt er landelijk aandacht besteed aan de Week van de Toegankelijkheid. Daarbij kunnen bedrijven, verenigingen en organisaties in heel Nederland hun toegankelijkheid voor mensen met een beperking tonen.

Platform Wormerland op de bres

In Wormer is sinds 1998 een zelfstandig werkend Platform betrokken bij de toegankelijkheid van openbare ruimten en wegen. Het Platform bestaat uit een groep vrijwilligers. Het doel van deze groep is om te bereiken dat mensen met een lichamelijk beperking zonder belemmeringen gebruik kunnen maken van alle openbare ruimtes in de gemeente Wormerland. Maar ook van goede paden en wegen. Dat wordt bereikt door regelmatige controle op bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid (BTB) van openbare ruimten en voorzieningen.

Het Platform functioneert als meldpunt voor obstakels op de openbare weg en voor locaties waar problemen worden ondervonden. De leden van het Platform onderzoeken de gemelde obstakels of testen situaties op BTB eisen of stuiten zelf op problemen. Zij maken daar melding van bij eigenaren.

Wormerland betrokken

De gemeente Wormerland toont zich zeer betrokken en maakt gebruik van de suggesties van het Platform. Ook wordt regelmatig advies gevraagd bij de (her)inrichting van een gebied. Zoals bijvoorbeeld gebeurde bij de bouw van het nieuwe winkelcentrum en de herinrichting van de omgeving. Bijna jaarlijks onderneemt het Platform een door haar ontwikkelde specifieke actie. De laatste jaren wordt aan die locaties die een goede voorziening hebben voor mensen met een beperking en afhankelijk zijn van rolstoel, rollator of scootmobiel oorkondes en stickers uitgereikt. Deze stickers worden bij de ingang van een gebouw bevestigd zodat mensen met een beperking kunnen zien dat het toegankelijk voor hen is inclusief specifieke voorzieningen.