Podium De Flux doet er alles aan de Zaankanters toch een leuke avond uit te kunnen bieden.
Podium De Flux doet er alles aan de Zaankanters toch een leuke avond uit te kunnen bieden. (Foto: Ron Koffeman)

Podium de Flux in tijden van corona

ZAANDAM – De Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland heeft geen ontheffing verleend om meer dan dertig personen per ruimte toe te kennen aan alle culturele organisaties, waaronder het Zaantheater, de Bullekerk en Podium de Flux. Vincent Kruger, algeheel coördinator bij Podium de Flux, vertelt wat dit voor gevolgen dit heeft voor zijn organisatie én over de plannen voor aankomende winter.

'Coronarestricties liet iedereen juist creatiever denken'

“Een exclusieve show van een gewild reggae artiest uit Jamaica werd door zijn agent met diepe spijt geannuleerd. Het was het begin van een toen al herfstige storm van afzeggingen en verplaatsingen van artiesten plus bands. We zijn dan ook direct koortsachtig met het team Flux, de talloze vrijwilligers, onze culturele partners en de directeur van Fluxus om de tafel gaan zitten”, aldus Vincent.

'Meer doen'

“Wat kunnen we nog wel doen om het leven voor de mensen uit de Zaanse regio tijdens deze restricties nog enigszins dragelijk te maken. Gelukkig bleek al snel dat dit iedereen juist creatiever liet denken. Het antwoord was simpel; ‘’Meer doen voor minder mensen’.”

Samenwerking

Podium de Flux biedt het winterseizoen uitgebreide ruimte voor de regionale artiest of band. Het aantal muzikale samenwerkingen met spraakzame locaties als Bullekerk, Filmtheater Fabriek, De Groote Weiver en Zaantheater zijn geïntensiveerd.

Masterclasses

"Kijk naar talentontwikkelingsprojecten als masterclasses met bekende artiesten, zoals Candy Dulfer en Cyril Directie, jamsessies plus het singer-songwriting project Songbird Sundays. Tel daarop Hiphop shows voor jongeren, het door de Noord Hollandse podia geïnitieerde project Op Sleeptouw en nieuwe bandcoachings met de Flux Popschool. Alles vormt een nog groter onderdeel binnen het huidig programma-aanbod. Wat fysiek niet gedaan kan worden voor en met beperkt publiek, wordt online aangeboden via Flux TV."

Agenda

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rond Podium de Flux? Kijk voor de volledige agenda op www.podiumdeflux.nl. Of volg De Flux op Facebook, Instagram en YouTube (FluxTV).

Roberto Jacketty.