Job en Paul Fahner voor hun nieuwe bedrijfspand aan de Penningweg.
Job en Paul Fahner voor hun nieuwe bedrijfspand aan de Penningweg. (Foto: aangeleverd)

‘Wij kunnen letterlijk in de voet kijken’

ZAANDAM – “Het is echt niet zo dat iedereen bij ons de deur uit gaat met steunzolen. Waarbij ook nog het beeld leeft dat het dan gaat om dikke steunzolen zoals vroeger. Een steunzool is vandaag de dag een hi-tech hulpmiddel. Waarmee we voetklachten en daaraan gerelateerde klachten, bijvoorbeeld knie en/of rugklachten, soms kunnen verhelpen. Dat kunnen we ook in onze nieuwe vestiging aan de Penningweg 73E in Zaandam, vertellen Job en Paul Fahner.

Loopfit-Fahner verhuisd naar Penningweg

De Loopfit-Fahner de hoofdvestiging is verhuisd van de Peperstraat naar de Penningweg en nu tweeënhalf keer zo groot met uitzicht op de Hoofdtocht. “We moesten wel. Ons pand aan de Peperstraat wordt gesloopt”, vertelt Job, Registerpodoloog en Podotechnicus, “toen we naar de nieuwbouwplannen keken, zagen we een verkeersluwe straat terugkomen met mondjesmaat openbaar vervoer." “We zitten nu wel op een bedrijventerrein maar het openbaar vervoer stopt op nog geen 200 meter van onze ze nieuwe locatie en klanten kunnen gratis voor de deur parkeren”, vult directeur Paul Fahner aan.

40 jaar ervaring

De Master Echografist MSU, Registerpodoloog en Triagist zit al 40 jaar in het vak. Met zoon Job zit het wel goed qua bedrijfsvoortzetting want Paul heeft - na twintig jaar - net zijn laatste les als docent gegeven. Hij tikt inmiddels de 65 lentes aan. Als je vraagt naar hun passie voor dit bijzondere vak, dan is een hele pagina nog te klein om alle enthousiaste reacties te noteren.

Selectie voetbalclubs

“Het leuke aan ons vak blijft het onderzoeken waar de gepresenteerde klachten vandaan komen. Er komen mensen met hielpijn, voorvoetklachten, knie- en rugklachten, enz . Zo doen we dat ook bij spelers uit de selectie van Ajax, bij de jeugdspelers van AZ en wielrenners en vele andere sporters”, lichten Paul en Job toe. De tijd van een inktafdrukje van de voet maken is echt voorbij. Scans, 2D echografie, drukmetingen en - minstens zo belangrijk als techniek - de jarenlange ervaring van vader en zoon zorgt voor een nauwkeurige medische beeldvorming. ”We kunnen nu letterlijk in de voet kijken. Echografie heeft een lange leercurve en vereist steeds bijscholing”, zegt Job die ook Echografist MSU is.

“Het lukt niet altijd de pijnklachten op te lossen met onze expertise en hulpmiddelen, dan is het goed te weten dat we met diverse externe specialisten samenwerken. Zoals fysiotherapeuten, huisartsen, orthopedisch specialisten (bijvoorbeeld Zaans Medisch Centrum en de Bergman Clinics). Die samenwerking koesteren we. Er komt bijvoorbeeld ook wel eens een huisarts bij ons in de praktijk om een injectie in een voet te geven onder echo geleiding. Het is goed om als specialist de grenzen van je vak te kennen. Doordat we nu drie behandelkamers hebben, is het ook mogelijk dat mensen gezien kunnen worden door een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in shockwave”, vertelt Paul tevreden.

Er zijn vier Loopfit-Fahner vestigingen. Wie voetklachten heeft, kan ook zonder verwijzing binnenstappen. Verschillende zorgverzekeringen dekken de behandelingen. Zie ook www.podologie-loopfitfahner-zaandam.nl of bel 075 -6160726.