De oude zandbak wordt gesloopt.
De oude zandbak wordt gesloopt. (Foto: aangeleverd)

Flinke opknapbeurt schoolplein obs De Mei

WORMERVEER – Dankzij sponsorlopen, acties van de kinderen én diverse gulle sponsoren blijft het niet langer bij dromen en gaat een lange wens van obs De Mei, Voltastraat 15A, in vervulling: een schoolplein met nieuwe speeltoestellen. Afgelopen maandag zijn de werkzaamheden begonnen. Die gaan door tot de officiële heropening op 30 oktober.

In de planning ligt het ophogen van de bestrating van het gehele schoolplein waardoor de enorme plassen bij regen verleden tijd worden. Aan de zijkant van de school komt een echt fietsparcours voor de kleintjes. De duikelrekken blijven op de huidige plek, net als de pingpongtafel.

Rondom de trots van de school, de Plataan, komt een mooie boombank. Een chillplek voor de kinderen. In de hoek waar nu de zandbak staat, komt het nieuwe speeltoestel. Deze is voorzien van drie torentjes, twee glijbanen, een glijstang, klimmuur, touwtrap, touwbrug en balanceerbalk. Aan elke leeftijd is gedacht. Op de plek van het oude speeltoestel, komt een plek waarop de kinderen kunnen klimmen, verstoppen en balanceren. Ook is aan de oudere kinderen gedacht in de vorm van het King-spel en Twister.

Verder worden er diverse hagen geplant op het schoolplein om het geheel van meer groen te voorzien. Dit is tevens een leuke verstopplek, wat op de wensenlijst van de kinderen staat. Na oplevering door Groenfra/Flexibilo op 16 oktober gaat het schoolpersoneel nog een aantal werkzaamheden uitvoeren. Op vrijdag 30 oktober is de feestelijke heropening.

De firma Groenfra/Flexibilo doet het meeste werk, maar de hulp van ouders was ook al nodig.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding