De winnaars van de Mbo Stage Awards 2019.
De winnaars van de Mbo Stage Awards 2019. (Foto: ROBIN YILMAZ)

Winnaars Mbo Stage Awards

NOORD - De winnaars van de Mbo Stage Awards 2019 zijn afgelopen donderdag bekend gemaakt. Dat gebeurde tijdens het feestelijke en druk bezochte uitreikingsevent op het HEMA hoofdkantoor. In totaal werden vier awards uitgereikt: voor beste MBO stagiair, beste MBO stagedocent, beste MBO stagebedrijf en een publieksprijs.

De award voor beste MBO-stagaire ging naar Bryan van den Berg, student elektrotechniek aan het ROCvA Westpoort. "Bryan neemt initiatief en inspireert anderen, hij heeft de norm bepaald voor alle toekomstige stagiaires. Zo zien we stagiaires maar weinig!", aldus zijn stagebegeleider. Harrold Bosman, docent Leisure en Hospitality bij ROC TOP NDSM, kreeg de award voor beste MBO stagedocent. Volgens de jury is Harrold "een docent die studenten zelfvertrouwen geeft en aan langdurige ondersteuning doet. Studenten zoeken deze docent op, wat bijzonder is: normaal gesproken moet de docent achter studenten aan rennen". Zelf zegt Harrold: "Een goede stagedocent zijn doe je niet alleen. Ik heb geweldige stagiaires, een goede samenwerking met bedrijven, een roosteraar die mij de ruimte geeft en een geweldige mentor". Het Schouw kreeg de award voor beste MBO stagebedrijf. "Stagebegeleider Sonja Kroon creƫert altijd plek voor studenten. Zelfs als die er niet is, kunnen studenten bij haar terecht. Een van de studenten ontvangt binnenkort haar diploma en mag daarna aan het werk in Het Schouw", aldus het juryrapport. De publieksprijs ging naar Naomi Moezel. Naomi studeert voor begeleider van specifieke doelgroepen aan het MBO College Noord en loopt stage bij het Leger des Heils in de Bijlmer.

Dit is de vijfde keer dat de Mbo Stage Awards worden uitgereikt, maar nooit eerder waren er zo veel genomineerden. De 'Mbo stage awards' is een jaarlijks terugkerend event om Mbo stagiaires, -stagedocenten en -stagebedrijven te inspireren en motiveren en om hen in het zonnetje te zetten. De Mbo stage awards worden mogelijk gemaakt door Stadsdeel Noord, de Noordse ondernemersvereniging VEBAN, de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), ROC TOP en ROC van Amsterdam.