De dames in actie.
De dames in actie. (Foto: Merlijn Rademaker)

Ruime zege Kadoelen MO17-1 op Huizen

NOORD - Zonder de verhinderde Zorra startt Kadoelen met tegenwind fel tegen Huizen dat meteen achteruit wordt gedrukt. In de eerste 10 minuten leidde dit tot een paar mooie combinaties tussen Dunya en Madelief en mogelijkheden voor Jiske en Chevarie.

Ook daarna was Kadoelen de bovenliggende partij maar schoten van Precious, Madelief, Jiske en Amy misten overtuiging en ook doelvrouw Tirza van Huizen wierp zich menigmaal met succes voor de bal. In de 29e minuut wist Precious de bal te onderscheppen en de bal op Chevarie te geven die dreigde alleen op de keepster af te gaan maar ze werd net buiten de 16 neergelegd. De hieruit voortvloeiende vrije trap werd door dezelfde Chevarie snoeihard ingeschoten: 1-0. Een corner van Huizen nam door de wind een rare wending maar verdween naast de paal.

In de tweede helft was het Huizen dat sterk begon en tot drie keer toe van buiten de 16 een schot geblokt zag. In de 50e minuut werd een afgeslagen corner door Precious opnieuw voorgegeven en was het Chevarie die bij de 1e paal voor haar directe tegenstander kwam en de 2-0 scoorde. Nog amper bekomen van de schrik kreeg Huizen twee minuten later een derde tegentreffer te incasseren als Chevarie een corner van Amy tegen de touwen kopte. Kadoelen kreeg kansen om de voorsprong uit te breiden maar keepster Tirza behoedde Huizen voor een grotere achterstand. Toch moest zij een kwartier voor het antwoord schuldig blijven op een goed ingeschoten strafschop van Chevarie nadat Precious onderuit werd gehaald. Kadoelen won hierdoor met 4-0 en omdat concurrent Harkemase Boys met 0-2 verloor van DSS verstevigt Kadoelen haar koppositie.