Tropische verrassing

DURGERDAM - Zeven in roze maatpak gestoken exoten verblijden dit weekeinde de harten van natuurliefhebbers in Amsterdam-Noord. In de polder IJdoorn, vlak bij Durgerdam, stapten zomaar een paar flamingo's rond in de Noord-Hollandse blubber.

Wilde flamingo's

Je komt zelden flamingo's tegen in Noord-Holland. Vandaar dat Frank Visbeen op de dag dat hij met vakantie zou gaan extra vroeg is opgestaan om de vogels te zien. "Dat is wel weer eens wat anders dan een grutto!"

"Als er een flamingo te zien is in Noord-Holland, gaat het vaak om een exemplaar dat is ontsnapt uit een dierentuin. Dit zijn echter wilde flamingo's die uit vrije wil hiernaartoe zijn gekomen." Visbeen is professioneel natuurliefhebber en werkt voor Landschap Noord-Holland. Al jaren zet hij zich in voor natuurbescherming in het algemeen, en die van de Noord-Hollandse weidevogels in het bijzonder. "Maar zelfs al loop je bijna permanent met een verrekijker aan je ogen door het land, nog altijd val je van geregeld van de ene verbazing in de andere."

(Bron: Nieuwspartner NH)