Uitstel van heffingen

LANDSMEER - De gemeente Landsmeer komt ondernemers tegemoet die door de coronacrisis moeite hebben om hun heffingen op tijd te betalen.

Ze neemt diverse extra maatregelen, zoals uitstel van betaling van gemeentelijke belastingen en betalingsregelingen. De gemeente zal geen aanmanings- en invorderingstrajecten beginnen als een ondernemer achterstand heeft bij het betalen van gemeentelijke heffingen en belastingen.

Zelf gaat de gemeente facturen van ondernemers sneller betalen. Normaal staat hier een termijn van dertig dagen voor, maar die wordt teruggebracht naar twee weken. Naast deze concrete maatregelen zal een werkgroep kijken of en hoe nog meer ondersteunende maatregelen vanuit de gemeente mogelijk zijn.

Wethouder Financiën, Erik Heinrich: ”Door de landelijke coronavirus maatregelen, zoals het sluiten van eet- en drinkgelegenheden, hebben bedrijven het moeilijk in Landsmeer. We willen hen graag een steuntje in de rug geven en dat kan met een aantal maatregelen. Het uitstellen van betalen van lokale heffingen is zo’n steuntje in de rug. Het gaat om heffingen zoals de onroerend zaakbelasting en de riool- en afvalstoffenheffing. We zijn met de gemeente Amsterdam in overleg hoe we dat het best kunnen regelen.”

Naast de gemeentelijke maatregelen heeft het Rijk ook tot een aantal maatregelen besloten. Een tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) is ingesteld en diverse ministeries hebben regels verruimd, versoepeld of ingesteld. Het gaat onder meer om het instellen van de regeling tegemoetkoming loonkosten (Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud), de versoepeling van uitstel van belastingbetaling.