Nathalie met de medewerkers van de Voedselbank Zaanstreek die elke dag keihard aan het werk zijn om gezinnen te voorzien van eten.
Nathalie met de medewerkers van de Voedselbank Zaanstreek die elke dag keihard aan het werk zijn om gezinnen te voorzien van eten. (Foto: Aangeleverd)

Nathalie op weg naar 75 kratten

LANDSMEER - De actie die Nathalie Hagenstein is begonnen om de Voedselbank Zaanstreek van spullen te voorzien loopt nog altijd met veel succes. Naast dorpelingen uit Landsmeer en Oostzaan die boodschappen beschikbaar stellen en geld overmaken komen daar donaties uit verrassende hoek bij.

Zo is daar bijvoorbeeld IVV. De Landsmeerse voetbalclub heeft een auto bomvol geladen met snoepgoed en frisdrank en is daarmee naar Nathalie gereden. "Doordat het voetbalseizoen sneller afgelopen is dan verwacht wilden zij graag wat goeds doen met het alle frisdranken die nu niet op komen. Een fantastisch initiatief van de vrijwilligers van IVV zelf."

Steeds meer bedrijven weten Nathalie te vinden. "Ik ben benaderd door Babes Coffee van Luzia. Die moesten hun koffietentjes sluiten vanwege het coronavirus en hadden ruim vijf pakken houdbare melk, havermelk en chocolademelk over voor de Voedselbank. DEEN Supermarkten start nu ook vanuit het hoofdkantoor zelf een Voedselbank inzamelingsactie, maar alles wat DEEN Landsmeer inzamelt, is voor mijn actie voor de Voedselbank Zaanstreek..Heel blij mee."

Bijna Nathalie heeft de voedselbank afgelopen week twee keer met haar moeder bezocht. De eerste keer met achttien volle kratten en de tweede keer met zeven volle kratten en de gift van IVV. "Nog acht volle kratten en dan zitten we op vijfenzeventig! En we gaan door."

Donaties zijn nog steeds hard nodig. Er is vooral behoefte aan pastasauzen, rijst, pindakaas, jam, hagelslag en ander broodbeleg, blikken groenten.blikken zalm en tonijn, woksaus,aardappelpuree en pakken maaltijdsoep.

Meedoen? Stuur een mail naar Nathalie: nathalie173@hotmail.com.