De inmiddels overleden 'Opa’ Rob op zijn scootmobiel.
De inmiddels overleden 'Opa’ Rob op zijn scootmobiel. (Foto: Stichting Noorderpark)

Parkschoonmaak in teken van ‘Opa’ Rob

NOORD - In het Noorderpark in Amsterdam-Noord wordt zaterdag 10 oktober weer een grote Parkschoonmaak gehouden. Deze editie is een speciaal eerbetoon aan wijlen ‘Opa’ Rob, voor velen een bekende en betrokken buurtbewoner in Amsterdam-Noord. Met zijn scootmobiel zorgde hij altijd voor een schoon Noorderpark en Tolhuistuin; hij leegde de vuilnisbakken en nam onderweg vanzelfsprekend allerlei rommel mee.

Deze editie is een speciaal eerbetoon


De deelnemers verzamelen zich om 09.30 in Grand Café Noorderpark voor gratis koffie of thee. Vervolgens geeft Daan Vonk (Hotmamahot) een plastic lesje. Om 10.00 trekken de buurtbewoners verdeeld in groepen het Noorderpark, de Tolhuistuin en omgeving in. Hier gaan zij aan de slag op plekken waar afval en vuil te vinden is. Iedereen krijgt een afvalzak en grijper tot zijn beschikking. Bij het inleveren van een volle zak vuilnis krijgen de deelnemers een bon voor een ijsje bij IJskoud de Beste. Samen wordt er teruggekeken op de ochtend en gevierd dat het park weer schoon en winterklaar is.


Jong en oud kan zich aanmelden voor deze speciale ‘Opa Rob editie’, georganiseerd door Stichting Noorderpark, de Tolhuistuin en de Regenboog Groep. Ter nagedachtenis aan Opa Rob wordt rommel opgeruimd om zo te laten zien dat zijn harde werk niet is vergeten. Deelnemers moeten wel zelf voor hun eigen lunch zorgen. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de corona richtlijnen, zodat iedereen veilig kan meedoen.

Stichting Noorderpark versterkt samen met bewoners en parkpartners de levendigheid in het park. Doel is om een groene en verbindende plek te zijn voor iedereen. De ontmoetingen zorgen voor inspiratie en voor een thuisgevoel in de buurt. Ook is er alle ruimte om zelf activiteiten te organiseren, kijk voor alle activiteiten op www.noorderpark.nl.