Het Noordermes biedt een keur aan ambachtelijke vleesspecialiteiten. Rechts io de foto Rebacca.
Het Noordermes biedt een keur aan ambachtelijke vleesspecialiteiten. Rechts io de foto Rebacca. (Foto: Rikus de Lange)

Van kippendijen tot kangoeroefilet

TUINDORP OOSTZAAN – Gourmetten met de Kerst? Uitpakken met een gevulde kalkoen, malse hertenbiefstuk of gekonfijte eendenbout? Het kan allemaal als je je kiest voor de ambachtelijke vleesspecialiteiten van Het Noordermes.

Exclusieve kerstdis? Bestel ambachtelijke vleesspecialiteiten bij Het Noordermes

De ene onderneming zit door de coronamaatregelen in zak en as, de andere ziet kansen en maakt daar slagvaardig werk van. De gerenommeerde vleeshandel TopKip zag zijn aanvoer naar de horeca stokken en dat leidde tot spoedoverleg tussen beleidsbepalers Willem Wals, dochter Rebecca en rechterhand Remco Bekebrede. Wat te doen?

Daar waren ze snel uit. Rebecca: “Slagerijen begonnen als een gek vlees bij ons te bestellen. Daaruit begrepen we dat mensen nu meer thuis gaan koken omdat de restaurants dicht moesten. We zijn daarom in oktober met een dochteronderneming begonnen: Het Noordermes. Daarmee richten we ons op particulieren. Zij kunnen bij ons ambachtelijke vleesspecialiteiten kopen, maar wel tegen groothandelprijzen.”

De drie hoefden het wiel niet opnieuw uit te vinden. Met het Rijpermes, een soortgelijke winkel die ze in De Rijp hebben gerund, hadden ze een blauwdruk in handen die ze meteen konden toepassen. Wel moest er promotioneel aan de weg worden getimmerd. Het Noordermes ligt namelijk niet op een looproute in een winkelstraat, maar is weggemoffeld op een industrieterrein. Normaal gesproken kom je daar niet, behalve als je daar in de buurt werkt. Maar door het gewoon rond te vertellen en de social media in te zetten is het gelukt om Het Noordermes onder de aandacht te brengen. Dat vertaalt zich in een groeiend aantal klanten, veelal afkomstig uit Amsterdam-Noord en Oostzaan.

Een prima start, en dat de klanten het op hun beurt ook weer doorvertellen, ligt voor de hand. Immers, wie wil dat niet: vlees van hoge kwaliteit in huis halen en er een schappelijke prijs voor betalen? Rebecca: “We houden de kosten beheersbaar en daar profiteren onze klanten van.”

Juist met het oog op de kerstdagen biedt Het Noordermes een uitkomst. Uit eten gaan zit er niet in, samenzijn met een groot gezelschap evenmin. Maar wat wel mogelijk is: een kerstdiner op tafel zetten, waarin een uitstekend stuk vlees de hoofdrol opeist. Rebecca: “We bieden gourmetschotels en verder alle soorten vlees die je kunt verzinnen. Van kippendijen tot kangoeroefilet. Een complete kalkoen als je dat wilt.”

Bestelling plaatsen? Doe dat via www.hetnoordermes.nl of info@hetnoordermes.nl. Langskomen mag ook: vrijdag tussen 10.00 en 15.00 uur en zaterdag tussen 9.00 en 13.00 uur aan de Toetsenbordweg 46, 1033 MZ Amsterdam (NDSM-terrein).