Herdenken kan evengoed
Herdenken kan evengoed (Foto: Aangeleverd)

Alternatieve herdenking in Landsmeer

LANDSMEER - Ook de herdenkingsavond op de begraafplaats in Landsmeer die op de tweede zaterdag in december zou plaatsvinden kan door de actuele omstandigheden helaas niet doorgaan. Het is niet haalbaar en te risicovol om met vele mensen, ook al is het buiten, samen te zijn.

Toch wilde de Stichting Herdenken voor Iedereen wel iets doen. Het zou dit jaar de tiende keer zijn dat de lichtjesavond georganiseerd zou worden. Samenkomen lukt dus niet, maar aanstaande donderdag, vrijdag en zaterdag is er tussen 13.00 en 16.00 uur een vrijwilliger van de stichting bij de aula op de begraafplaats aan het Zuideinde aanwezig. Hier kan een kaars worden gepakt en op het graf van een dierbare worden gezet, maar ook kan de naam van degene die men wil herdenken worden doorgegeven.

Zaterdagavond zullen een paar medewerkers van de stichting kaarsen voor deze mensen aansteken. Foto's hiervan zullen via Facebook https://www.facebook.com/herdenkenvooriedereen en wellicht in de krant worden geplaatst. Ook iemand herdenken? Stuurt dan een e-mail naar: info@herdenkenvooriedereen.nl

De stichting probeert het zo toch mogelijk te maken de mensen die gemist worden te herinneren, zeker in de rare tijd waar we met elkaar in terecht gekomen zijn. Hopelijk is er een nieuwe herdenkingsavond op zaterdag 11 december 2021. Herinner hen die er niet meer zijn, omdat liefde nooit ophoudt. Zie www.herdenkenvooriedereen.nl.