Frank Tijdeman daagt moeders en dochters op het schaakbord uit!
Frank Tijdeman daagt moeders en dochters op het schaakbord uit! ((Foto: Bart Homburg))

Queens gambit schaakcursus

REGIO – “Recentelijk heeft een schaakserie op Netflix voor veel aandacht gezorgd voor het schaken. De hoofdrol wordt door een meisje/vrouw gespeeld die de mannen laat zien dat schaken voor iedereen is. Ik ben er door veel mensen op gewezen dat dit een hele mooie serie over schaken is. Het inspireerde tot het houden van mijn Queens gambit basiscursus schaken. Speciaal voor (groot)moeders en dochters in en om Zaanstad”, aldus de Zaanse schaaktrainer Frank Tijdeman.

'De kans voor oma/moeder om schaken te leren'

“Veel kinderen spelen schaak met opa of papa. Dit is de kans voor oma/moeder om schaken te leren. Ook krijgen veel kinderen in de maand december een schaakspel als cadeau. Graag wil ik ook op de zaterdagen 12 en 19 december schaakclinics van ieder twee uur verzorgen”, licht Frank toe.

Cursusdata

De cursisten kunnen hun eerste zetten maken op de genoemde data van 10. 15 tot 12.15 uur of van 13.00 tot 15.00 uur. De cursusprijs bedraagt 30,25 euro per schaakclinic, inclusief werkboek, potlood, gum en koffie/thee/limonade. Het minimaal aantal deelnemers is acht, maximaal zestien. Minimum leeftijd zes jaar. Locatie is Boko biljart- en denksportcentrum, Kraakstraat 42 in Zaandam. Meer informatie bij Frank Tijdeman, frankelsprankel@live.nl of 06-14638095. Zie ook Schaakpret.nl