Rob Meerhof:
Rob Meerhof: "Zorg goed voor elkaar." (Foto: JWvD)

Even omkijken

OOSTZAAN – Als ik hem spreek moet ik hem bijna letterlijk tussen de verhuisdozen wegslepen, de burgemeester van Oostzaan, Rob Meerhof. Hij is zich aan het voorbereiden op zijn komende vertrek, maar daarover later natuurlijk veel meer. Nu vraag ik hem eens terug te blikken op 2020.

Hij kijkt me even peinzend aan en zegt: "Het was een turbulent jaar. Corona heeft ons overvallen en eigenlijk bijna alles in de war gemaakt. Bijeenkomsten met de raad werden digitaal, veel bijeenkomsten gingen zelfs niet door. Huisbezoeken werden omgezet naar telefoongesprekken en zo’n beetje alle officiële handelingen werden meerdere malen doorgeschoven of afgeblazen. Maar dat is allemaal te overzien.

Als los zand door de vingers

"Wat me het meeste raakt zijn al die mensen die hun zaak moesten sluiten. Die hun levenswerk als los zand door de vingers zagen glippen. En de mensen die werden getroffen door het virus, hetzij zelf of in de familie. Daar heb ik wel van wakker gelegen. Gelukkig is er nu zicht op een vaccin, al zal dat nog wel even op zich laten wachten voor de meesten. In de verte gloort licht en dat geeft hoop. Dat is ook de boodschap die ik mee wil geven aan iedereen. Ik wens een ieder een veilig en gezond 2021. En alleen samen kunnen we dat bereiken, dus zorg goed voor elkaar.’’


JWvD