Shirley Oostenrijk verzint met haar vriendinnen acties om haar kleding aan te prijzen.
Shirley Oostenrijk verzint met haar vriendinnen acties om haar kleding aan te prijzen. (Foto: Rodi Media/MvS)

'Een jurkje staat ook leuk in de tuin'

LANDSMEER - Na de eerste schrik heeft Shirley Oostenrijk zich herpakt. Met dank aan haar moeder, met wie ze aan het Zuideinde de boetiek Holy ChiQ By Shirley runt, en vriendinnen die spontaan hun hulp hebben aangeboden probeert ze via aansprekende acties de band met de klant warm te houden. Ze heeft er succes mee.

In het begin, toen de crisis zijn volle omvang aannam, voelde ze totale paniek. Dat geeft Shirley Oostenrijk direct toe."Van de ene op de andere dag geen klanten, daar schrik je wel even van. Iedereen werd bang gemaakt en moest thuisblijven. Maar ik kan niet thuisblijven met mijn modewinkel."

Integendeel, Shirley moet haar ondernemerscapaciteiten tot op de bodem aanspreken om spullen te blijven verkopen. Toen ze was bekomen van de eerste schrik is ze meteen tot actie overgegaan. Ze heeft haar website verbeterd en ze is bestellingen gratis bij de klanten thuis gaan bezorgen. Daar is het niet bij gebleven. Een aantal vriendinnen schoot te hulp en samen met hen bedacht Shirley nieuwe acties. "In de zomer sta ik met outletspullen op markten, maar die zijn allemaal gecanceld. Ik houd dus kleding over. Die gaan niet in de uitverkoop, want dan maak je elkaar kapot. We hebben iets anders bedacht. Op donderdag vanaf vier uur showen we de spullen via FaceTime. Dat is echt hilarisch hoe we dat doen. De eerste keer trokken we meteen vierhonderd kijkers en we hebben veel verkocht. We moeten acties blijven verzinnen, want ik zet nu minder om. De eerste twee weken van de crisis heb ik zelfs niks verkocht."

Voordeel is dat Shirley over een grote gunfactor lijkt te beschikken. Klanten zien dat ze elke dag hard aan het werk is en komen graag bij haar shoppen. Er is met name veel vraag naar joggingpakken en kleding die lekker zit. "En een jurkje staat ook leuk in de tuin."