Afbeelding
De verstopte ‘ondergedoken’ bevolkingsregisters worden in optocht teruggebracht naar het gemeentehuis. Bron: collectie Historisch Genootschap Wormer.

Speciaal bevrijdingsnummer Torenklanken

REGIO - Het Historisch Genootschap Wormer brengt een speciaal nummer uit van haar periodiek ‘Torenklanken’. De aanleiding is het einde van Tweede Wereldoorlog nu 75 jaar geleden.

‘Bevrijding Wormer, moment van opluchting en blijheid’ is de titel van één van de artikelen in de Torenklanken die begin mei uitkomt. Een keer per kwartaal krijgen de leden van het Historisch Genootschap Wormer het periodiek Torenklanken in de bus met daarin verenigingsnieuws en interessante verhalen over de historie van Wormer en Jisp.

Het nummer dat deze keer wordt gebracht is geheel gewijd aan de Tweede Wereldoorlog en bevrijding in 1945. Persoonlijke verhalen over spannende gebeurtenissen tijdens de oorlog en de bevrijding, hoe deze werd ervaren en een beschrijving van de uitbundige bevrijdingsfeesten twee maanden later. Het nummer begint met een beschrijving van alle herdenkingsplaatsen in Wormerland. Samen met illustraties geven de artikelen een indringend beeld van die tijd.

Deze speciale uitgave wordt bij alle leden van het Historische Genootschap Wormer thuisbezorgd en is niet te koop. Vanaf 4 mei is de uitgave te downloaden vanaf www.genootschapwormer.nl

Afbeelding