Het NIEUWE team bij drukkerij Rodi in Diemen: v.l.n.r. Fabian van den Ende (marketing), Suzanne Muller (special projects), Peter J. Muller (hoofdredacteur) en Daan Muller (vormgeving).
Het NIEUWE team bij drukkerij Rodi in Diemen: v.l.n.r. Fabian van den Ende (marketing), Suzanne Muller (special projects), Peter J. Muller (hoofdredacteur) en Daan Muller (vormgeving). (Foto: aangeleverd)

DE NIEUWE baart na kwart eeuw weer opzien

REGIO - Vrijdag 31 juli wordt voor de bekende bladenmaker Peter J. (Peer) Muller een belangrijke dag. Na een -volgens hem- sabbatical van 25 jaar brengt hij zijn roemruchte spektakelblad DE NIEUWE terug op de markt. "Het blad zorgde van 1991 tot 1994 voor ophef en vertier in de mediawereld met wereldschokkende onthullingen volgens het magisch-realisme in de journalistiek", aldus Muller.

De formule van DE NIEUWE - ook wel “de wederopstanding van de oervorm van journalistiek” genoemd - is onveranderd gebleven. Een van de opzienbarende onderwerpen in het eerste nummer is 'Mysterie in Hoorn!'. Het standbeeld van J.P. Coen in Hoorn dat regelmatig 'bittere tranen' van verdriet huilt. Onderzoek in het TNO lab heeft uitgewezen dat de chemische samenstelling van de tranen die Coen met regelmaat laat biggelen mensentranen zijn!

Schokkend is ook dat de tong van een Amsterdamse marktkoopman 28 cm lang is en maar blijft groeien. Of wat te denken van de ontdekking dat keizer Napoleon een notoire grappenmaker was die gekke gezichten op het slagveld trok, en sterker nog de uitvinder genoemd mag worden van het scheetkussen en de trilring, aldus historicus dr. Stefan Dubois die toegang had tot de privéarchieven van een nazaat van Napoleon.

Behalve via de reguliere tijdschriftkanalen (AKO, Bruna, enzovoorts) is DE NIEUWE vanaf 31 juli ook verkrijgbaar bij een select aantal feestwinkels en coffeeshops en zal als corona het toestaat ook niet ontbreken op de leestafels van ziekenhuizen en andere verpleeginstellingen. Het blad wordt gedrukt op de persen van Rodi Rotatiedruk in Diemen. De redactie van DE NIEUWE is telefonisch te bereiken op 06 44761246. Mailen kan ook: info@denieuwe.nu Voor meer informatie kijk op www.denieuwe.nu