Vervolg voorpagina verhaal


Voor alle voedselhulp is geld nodig. De Rotaryclub heeft daarom met de Florakokjes de handen ineengeslagen om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Eind vorige week werd daarvoor het Corona Noodfonds Rotary Club Amsterdam-Nieuwendam opgericht. De bedoeling is dat hiermee tal van initiatieven van de Florakokjes, maar ook andere initiatieven op het gebied van coronahulp worden gefinancierd. In een paar dagen tijd is er al meer dan 4.000 euro opgehaald bij de eigen clubleden en door giften van bedrijven. De komende week komt er een uitgebreide wervingscampagne in heel Noord met een website, Facebookberichten, brieven en folders.

Vorige week gingen vrijwilligers van de Rotaryclub Amsterdam-Nieuwendam al met de fiets op pad om voedselvouchers bij een reeks adressen te bezorgen. Als er andere problemen achter de voordeur zijn, dan worden bewoners doorverwezen naar het hulpaanbod van de instelling voor maatschappelijk werk Doras. Het bezorgen van voedselbonnen wordt de komende weken voortgezet.De bedoeling is dat er ten minste 10.000 euro wordt opgehaald in heel korte tijd. Daarmee kunnen de Florakokjes nog tot medio juni vooruit. Clubvoorzitter Rob Hoogendorp: “We hopen dat al onze relaties, vrienden, bedrijven en ons hele netwerk in Noord gul gaan geven. Help een stadgenoot om deze moeilijke dagen door te komen en doneer. Honderd euro levert een gezin tot medio juni voldoende gezond voedsel”.


Het rekeningnummer van het noodfonds is: NL06 INGB 0000 1079 70 t.n.v. Rotary Club Amsterdam Nieuwendam onder vermelding van: ‘Corona Noodfonds’. Elk bedrag is welkom! Meer informatie over deze actie op de website van het Rotary-noodfonds: https://rotaryclubamsterdamnieuwendam.smallmoneybigsmile.nl.