Vlnr Seb Wals, Fee Eising en Annika Klooster
Vlnr Seb Wals, Fee Eising en Annika Klooster (Foto: aangeleverd)

Jeugdleden AC Waterland naar NK

LANDSMEER - Afgelopen weekend vond in Grootebroek het Westfries Atletiekgala plaats, met aan de start drie atleten uit Landsmeer. Zij grepen de wedstrijd aan om zich voor te bereiden op de Nederlandse Kampioenschappen atletiek voor junioren die in het weekend van 12/13 september wordt gehouden in Amersfoort.

Fee Elsing, Seb Wals, Annika Klooster en Emmelie Klooster gekwalificeerd

Op de 800 meter toonde de 16-jarige Fee Eising zich bijzonder strijdvaardig door vanaf de start mee te gaan voor een goede klassering en een snelle tijd. Met 2.15.77 min. op de klok bleef zij tussen de senioren goed overeind en liep een persoonlijk record.

De 17-jarige Seb Wals kon op de 800 meter ook zijn krachten meten met de senioren. Seb liep een gave race en kwam met 2.00.61 min. een fractie boven zijn beste jaarprestatie, maar kon zeer tevreden terugkijken op zijn wedstrijd.

Voor de 18-jarige Annika Klooster was er een overwinning weggelegd bij het discuswerpen, de winst werd veiliggesteld met een persoonlijk record van 38.15m.

Haar tweelingzus Emmelie Klooster was eerder die week actief in Hilversum op het onderdeel kogelslingeren. Met een persoonlijk record van 36.67m wist zij ook deelname af te dwingen aan het aankomend Nederlands Kampioenschap atletiek voor junioren.

Hiermee zijn er vier Landsmeerse atleten gekwalificeerd die voortkomen uit de jeugdatletiekopleiding van AC Waterland.