De vrijwilligers worden geïnstrueerd.
De vrijwilligers worden geïnstrueerd. (Foto: Pim Beudeker)

De Kunstgreep goed voorbereid

OOSTZAAN - Afgelopen week zat er wel publiek in De KunstGreep. Dit waren de vrijwilligers van het theater. Ze kregen instructies over de regels die gaan gelden tijdens de komende voorstellingen.

Vrijwilligers geïnstrueerd over nieuwe regels

Zoals al eerder vermeld is de opstelling in het theater niet meer met de tribune. De opstelling is twee stoelen afgewisseld met tafeltjes. De instructie was nodig omdat de vrijwilligers het publiek gaan ontvangen en begeleiden naar hun plaats in de zaal, daarbij de 1,5 meter respecterend.

Om ook geen oploop voor het theater te krijgen, wordt van de bezoekers verwacht dat zij op de aangegeven slottijd naar het theater komen.

De regels in de praktijk

Na de instructie werd getoetst of de regels ook in de praktijk wel zullen werken. Hiertoe werden de vrijwilligers in twee groepen verdeeld. Een deel vormde het publiek en een ander deel was ingedeeld om het publiek te ontvangen. Daarbij werd er ook rekening mee gehouden dat bezoekers voordat zij de zaal ingaan nog het toilet willen bezoeken en hun partner of medebezoeker daarop wil wachten.

Aan het eind van de oefening werden de ervaringen gedeeld en konden er nog vragen gesteld en aanvullende opmerkingen worden gemaakt.

ABBA extra small

De slotconclusie was dat de vrijwilligers goed voorbereid zijn om het publiek te ontvangen. De eerste keer zal zijn op 12 september met ABBA extra small van Beatrice en Vera van der Poel.