Tijdens de feestelijke finale in 2019 ontvingen de 70 verenigingen uit de Zaanstreek tegelijkertijd een cheque met een mooi geldbedrag. In 2020 zal de uitreiking op een andere wijze plaatsvinden.
Tijdens de feestelijke finale in 2019 ontvingen de 70 verenigingen uit de Zaanstreek tegelijkertijd een cheque met een mooi geldbedrag. In 2020 zal de uitreiking op een andere wijze plaatsvinden. (Foto: aangeleverd)

Rabobank steunt verenigingsleven

REGIO - Clubs en verenigingen in de Zaanstreek hebben het door de coronacrisis moeilijk. Doordat leden niet of beperkt bijeen mogen komen staat hun toekomstbestendigheid onder druk. Het jaarlijks terugkerende Rabo ClubSupport is gestart. Clubs en verenigingen worden dan opgeroepen om campagne te voeren om stemmen te winnen voor bestedingsdoelen die de club én de buurt sterker en beter maken.

De bank stelt jaarlijks een deel van haar winst beschikbaar aan de Zaanse samenleving. Dit jaar is in overleg met de ledenraad van de bank een bedrag van € 100.000,- beschikbaar gesteld via Rabo ClubSupport. Met de huidige crisis is deze steun belangrijker dan ooit.

Met Rabo ClubSupport investeert Rabobank al jaren met haar kennis, netwerk en financiële middelen in het club- en verenigingsleven van Nederland. Via de Rabo App beslissen Rabobank-leden mee over welke initiatieven uit het club- en verenigingsleven de steun van de bank verdienen.

Successen in 2019

In 2019 hebben bij Rabobank Zaanstreek 70 verenigingen en stichtingen deelgenomen aan Rabo ClubSupport. Softbalvereniging Odiz-Frogs is geholpen met de aanschaf van led verlichting, scouting Assendelft knapte de huidige klimwand op en stichting Clean2Antartica kon het educatieproject stadsjutten opstarten met de bijdrage vanuit deze campagne.

Inschrijving gestart

Rabobank Zaanstreek roept ook dit jaar lokale clubs en verenigingen op om hun maatschappelijke initiatieven in te schrijven. Clubs en verenigingen ontvangen een persoonlijke uitnodiging van Rabobank om zich in te schrijven voor Rabo ClubSupport 2020.

Ook start er een landelijke campagne en waar onder meer sporters van TeamNL en artiesten van het collectief Kunstbenden aan deelnemen. Verenigingen en stichtingen kunnen zich vanaf vandaag tot en met 30 september aanmelden.

De stemperiode voor Rabobank-leden start op 5 oktober en begin november worden alle clubs bekendgemaakt die mogen rekenen op ondersteuning van de bank.

Meer weten?

Meer informatie over Rabo ClubSupport vind je op Rabobank.nl/clubsupport.
(URL: https://www.rabo-clubsupport.nl/)