Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Hoe gaat Winkelcentrum Landsmeer om met regels rond coronavirus?

LANDSMEER - Juist in een winkelcentrum is het belangrijk dat alle snel wijzigende regelgeving rond het coronavirus continu wordt nageleefd. Veiligheid en gezondheid zijn namelijk voor alle consumenten, ondernemers en winkelpersoneel van het grootste belang. En het voorkomen van nieuwe besmettingen is daarbij topprioriteit. U kunt erop vertrouwen dat de winkeliers hier hun uiterste best voor doen! Bedankt dat u als bezoeker hier rekening mee houdt. Zo houden we samen de winkels open.

Alle winkels open, behalve horeca en kappers

Alle ondernemingen in het winkelgebied van Landsmeer houden zich volop aan de regelgeving vanuit het RIVM. Aan klanten wordt onder andere gevraagd om ten minste anderhalve meter afstand te houden, in de elleboog te niezen, vaak en zorgvuldig de handen te wassen en, als zij zich enigszins niet goed voelen, vooral thuis te blijven.

Online shoppen

Veel winkeliers geven consumenten de gelegenheid om online te shoppen. Daarbij wordt dan door de betreffende winkeliers in deze situatie vaak voor gratis verzending van de aankopen gezorgd. Ook is bij een aantal winkels 'private shopping' op afspraak mogelijk. Check voor de mogelijkheden de website/Facebookpagina van uw favoriete winkel(s).

Maaltijden bestellen

Bij diverse horecabedrijven bestaat de mogelijkheid om maaltijden te bestellen. Deze kunnen worden opgehaald of bezorgd. Ook hier geven de websites/Facebookpagina's meer informatie.

Basisregels RIVM

Bij de supermarkten geldt een beleid dat er een beperkt aantal personen tegelijk in de winkel mag zijn. Met behulp van de winkelwagens die voor klanten beschikbaar zijn, en die uiteraard na gebruik weer worden gereinigd, en het uitzetten van looproutes in de winkel wordt dit nageleefd.

Bij de overige winkels gelden de basisregels van het RIVM:

Bezoek de winkel zoveel mogelijk alleen.

Niet meer dan drie personen tegelijk in de winkel.

Houd anderhalve meter afstand.

Betaal zoveel mogelijk met PIN, liefst contactloos.

Volg de instructies/looproutes in de winkel.

WhatsAppgroep

Vanuit het ondernemersfonds is voor de ondernemingen in het winkelgebied een WhatsAppgroep opgezet voor coronavirus-gerelateerde zaken.

Deze groep wordt uitsluitend gebruikt om onderling vragen te stellen, elkaar te steunen, tips uit te wisselen, om aanpassingen van openingstijden, eventueel tijdelijke sluitingen en het opstarten van bezorgdiensten et cetera te communiceren.

Deze informatie wordt dan direct bijgehouden op de Facebookpagina van het Winkelcentrum Landsmeer om op die manier de consumenten snel te kunnen informeren over eventuele nieuwe regels en wijzigingen die betrekking hebben op de ondernemingen in het winkelcentrum.

Wilt u als consument op de hoogte blijven? Houd dan de Facebookpagina van het Winkelcentrum Landsmeer (https://www.facebook.com/winkelcentrumlandsmeer/) goed in de gaten.

Kortom: er wordt alles aan gedaan om het winkelen in Landsmeer voor eenieder zo prettig en veilig mogelijk te maken. Wij doen dan ook graag een oproep aan alle bewoners van Landsmeer: blijf vooral uw aankopen doen bij de lokale ondernemers. Zij hebben uw steun hard nodig!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding