Leden van de Kindercommissie vertellen de stadsdeelbestuurders wat hen bezighoudt en wat ze belangrijk vinden.
Leden van de Kindercommissie vertellen de stadsdeelbestuurders wat hen bezighoudt en wat ze belangrijk vinden. (Foto: gemeente Amsterdam)

Kandidaten gezocht voor Kindercommissie

NOORD - De eerste Kindercommissie van Noord gaat in november aan de slag. Kinderen uit groep 7 kunnen zich uiterlijk 4 november kandidaat stellen door een filmpje in te sturen. Op www.amsterdam.nl/kindercommissienoord is alle informatie te vinden.

De leden van de Kindercommissie vertellen de stadsdeelbestuurders wat hen bezighoudt, wat ze belangrijk vinden en hoe Amsterdam-Noord volgens hen beter en leuker kan worden voor kinderen. Kort gezegd: ze geven het stadsdeelbestuur advies en voeren zo al op jonge leeftijd invloed uit op het beleid van het stadsdeel. Voor de leden betekent de Kindercommissie ook een geweldige kans om bijvoorbeeld te leren vergaderen en debatteren en zich te verdiepen in onderwerpen die ze belangrijk vinden.

Woensdag 18 november wordt bekend welke 13 kinderen door de jury zijn uitgekozen. 25 november volgt de officiƫle benoeming en kiezen de 13 commissieleden wie van hen de voorzitter wordt. De Kindercommissie is actief van november 2020 tot en met november 2021.