De draaimolen in het land van Nierop medio 1900.
De draaimolen in het land van Nierop medio 1900. (Foto:Archief SHOK)

SHOK schuift expositie door naar 2021

OOST-KNOLLENDAM - Normaal gesproken waren de bestuursleden van de Stichting Historisch Oost-Knollendam (SHOK) al maanden bezig met de voorbereidingen van de jaarlijkse Monumentendag. Door de onvoorspelbaarheid van het coronavirus is besloten de expositie door te schuiven naar 2021.

Inmiddels is SHOK, in samenwerking met dorpsvereniging Nova Vita, de voorbereidingen aan het treffen het jubileumjaar 2021. Nova Vita verzorgt in haar bijna 100-jarig bestaan al jaar en dag de volksspelen in augustus. De geschiedenis van de club en haar activiteiten in Oost-Knollendam moet daarom ook speciale aandacht krijgen. SHOK zal dit weergegeven met een expositie in september 2021 tijdens Monumentendag. Dit alles gaat gebeuren in pakhuis Koningsbergen, zoals gebruikelijk. Er is een filmavond medio november en er zal een fotoboekje Oost-Knollendam Nova Vita 100 jaar worden uitgegeven.

SHOK beschikt over een enorm foto- en filmarchief van Oost-Knollendam en omgeving maar wil de inwoners aansporen om extra fotomateriaal aan te leveren. Misschien zitten er nog plaatjes bij om het archief completer te maken en te delen op de expositie. Aanleveren kan op de dinsdagavonden bij SHOK in het Dorpshuis. De beelden wordt gedigitaliseerd en de originelen komen weer retour. Meer informatie: secretariaat@historisch-okd.nl of bel 075-6426316.

Krantenknipsel uit 1926.