The Hague String Trio.
The Hague String Trio. (Foto: Michel Marang)

Genieten van klassiek in Jisp

JISP - Het kamermuziekseizoen in Jisp start op 26 september met The Hague String Trio. Dit strijktrio zette zich vorig jaar op de kaart met het verschijnen van hun album ‘After the Darkness’. De dames spelen daarop muziek van componisten die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen, aangevuld met het trio van Weinberg.

Ze scoorden meteen de hoogste onderscheiding in het blad voor klassieke muziek Luister: een 10! The Hague String Trio bestaat uit Justyna Briefjes, viool, Julia Dinerstein, altviool, en Miriam Kirby, cello. Na jaren van studie en werk in vele landen, waaronder Rusland, Mexico, Noorwegen, Engeland, Duitsland en Nederland, hebben ze zich alle drie in Den Haag gevestigd. Zij kwamen bij elkaar om hun liefde voor kamermuziek te delen en hebben zich in de vele jaren tot een hecht ensemble gevormd. Het trio verkent graag het uitgebreide strijktriorepertoire, van de geliefde meesterwerken tot de minder bekende composities die volgens hen de moeite waard zijn om gehoord te worden.

Coronaveilig

Met een aantal aanpassingen voldoet de Jisper Kerk aan de huidige corona maatregelen en is de veiligheid voor iedereen gewaarborgd. Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven een concert bij te wonen, treedt het trio twee keer op: om 16.30 uur en 20.00 uur. Het aantal bezoekers per concert is maximaal 45.

Kaarten

Een kaart kost € 18. Reserveren kan via reserveren@concertjisp.nl of kijk op de site voor het telefoonnummer. De deuren openen om 16.00 uur en om 19.30 uur. De concerten beginnen om 16.30 uur en 20.00 uur en duren een uur. Locatie is Dorpsstraat 46, Jisp.

Zie ook www.concertjisp.nl Facebook: @concertjisp

The Hague String Trio.