Grootse en meeslepende kunst van Erik Buijs II.
Grootse en meeslepende kunst van Erik Buijs II. (Foto: aangeleverd)

BIG ART op Hembrugterrein

ZAANDAM - Van monumentale wandwerken tot spectaculaire lichtinstallaties: de eerste week van oktober keert pop-up kunstplatform BIG ART terug op het Hembrugterrein. De enorme, lichte loodsen vormen van 1 tot en met 4 oktober de perfecte plek voor de presentatie van grote kunst op grote afstand.

BIG ART wordt elke editie zorgvuldig samengesteld door Anne van der Zwaag, initiatiefnemer en organisator, en toont een prikkelende mix van gevestigde namen en jonge talenten. Meer dan 75 kunstenaars presenteren hier een lang weekend sculpturen, schilderijen, tekeningen, fotografie en multimediainstallaties.

Van der Zwaag: “Juist nu is het belangrijk om kunst en kunstenaars voor het voetlicht te brengen. Een groot aantal deelnemers heeft de afgelopen maanden nieuw werk gemaakt of creëert een site specific installatie voor BIG ART. Er valt deze editie heel veel te ontdekken.”

Alle werken zijn via een inspirerende looproute te bewonderen en bezoekers kunnen voor een dagdeel online reserveren. Er doen verschillende nieuwe galeries mee waaronder GoMulan Gallery, Mini Galerie en Root Gallery. Bekende namen als Galerie Mokum, Marc Mulders en Ad Gerritsen nemen deel. BIG ART is dagelijks geopend van 11.00 tot 19.00 uur. Toegangsprijs 12,50 euro, tot en met 11 jaar gratis. Zie ook www.bigart.nu.

Werk van Bernardus Baldus.