Wie staan er dit jaar op het erepodium?
Wie staan er dit jaar op het erepodium? (Foto: aangeleverd)

Zaans Kampioenschap Inline Skaten

ZAANSTREEK - De STG Zaanstreek heeft op zondag 13 september Inline-skatebaan De Purmerring in Purmerend, Trimpad 10, ter beschikking om het Zaans Kampioenschap Inlineskaten te verrijden. Deelname aan dit kampioenschap staat open voor alle leden van STG Zaanstreek en alle inwoners van de Zaanstreek, waarvan de postcode begint met 15xx (dus ook Wormerland en Oostzaan).

De opzet van deze wedstrijd is laagdrempelig om zo iedereen de kans te geven om kennis te maken met deze sport. De Olympische gedachte: meedoen is belangrijker dan het winnen, is hier van toepassing. Leeftijd is voor deelname geen probleem.Iedereen van 8 tot 80 jaar is welkom en kan worden ingedeeld bij de wedstrijd. Het belangrijkste is dat de deelnemers het leuk vinden om te skeeleren of inlineskaten zoals dat tegenwoordig heet.

Aanmelden

Aanmelden kan tot en met 9 september via de website van STG Zaanstreek, www.stg-zaanstreek.nl. Voor de deelnemers zijn aan deelname geen kosten verbonden. Wel moet je eigen skates meenemen, een helm is verplicht, pols- en kniebeschermers worden aangeraden.

De baan is open vanaf 10.30 en om 11.00 uur kunnen de deelnemers inrijden. De wedstrijden duren tot uiterlijk 13.15 uur.

Op de 200 meter piste zullen verschillende onderdelen verreden worden zoals een tijdrit, sprint en puntenkoers.

En daar gaan ze!