De nieuwe Yaris staat nu in de Beeks-showroom.
De nieuwe Yaris staat nu in de Beeks-showroom. (Foto: aangeleverd)

Nieuwe Toyota Yaris, zuinigste auto zonder stekker

ZAANDAM – "De nieuwe Toyota Yaris daagt de aspirant koper uit in de Energy Challenge. De beste ervaring om kennis te maken met de nieuwe Yaris is een proefrit. Wie tenminste 50% van de tijd elektrisch rijdt, maakt kans op een 7-daags verblijf in een duurzaam Tiny House t.w.v. € 1.500. Reserveren kan via de website www.toyota-beeks.nl", aldus de Zaanse Toyota dealer.

"De volledig nieuwe Toyota Yaris voldoet aan alle behoeften die consumenten in stedelijke gebieden hebben en biedt ook in buitengebieden en op snelwegen legio voordelen. De nieuwe Yaris is ontworpen voor de stad en is uiterst handzaam door zijn compacte afmetingen en kleine draaicirkel. Het interieur is echter comfortabel en ruim, eigenschappen die elke generatie Yaris kenmerken. De connectiviteit geeft de bestuurder snel en eenvoudig toegang tot allerlei informatie. Tegelijkertijd biedt de Yaris meer rijplezier dan ooit dankzij het nieuwe platform, terwijl de Yaris Hybrid zuiniger en krachtiger is geworden."

Zuiniger en krachtiger

De nieuwe Yaris Hybrid is uitgerust met Toyota’s hybridetechnologie van de nieuwste, vierde generatie. De nieuwe componenten hiervan zijn compact, licht van gewicht en efficiënt. Hiertoe behoren de volledig nieuwe 1,5-liter Hybrid benzinemotor, de nieuwe lithium-ion-accu, de nieuwe Hybrid-transaxle en Power Control Unit (PCU). Ondanks dat de efficiency met 20 procent toenam, is dat niet ten koste gegaan van de prestaties. Sterker nog: het vermogen nam met 16 procent toe en bedraagt nu 85 kW/116 pk. In 9,7 seconden accelereert de Yaris Hybrid vanuit stilstand naar 100 km/u, een verbetering van 15 procent. Daarbij reageer de auto sneller op het gaspedaal dan voorheen.

Motoren

Er is keuze uit een 1,0- of 1,5-liter VVT-i benzinemotor. De vermogens van deze efficiënte benzinemotoren bedragen respectievelijk 53 kW/72 pk en 89 kW/121 pk. De 1,5-liter motor is in de basis dezelfde driecilinder benzinemotor die Toyota in de Yaris Hybrid toepast. In vergelijking tot kleinere turbobenzinemotoren in zijn klasse, biedt deze motor uitstekende prestaties waaronder een lage CO2-emissie en verbruik en een relatief hoog vermogen en koppel.

Prijzen

De nieuwe Toyota Yaris is per direct te bestellen voor prijzen vanaf 17.895 euro. Via Toyota Private Lease is de nieuwe Yaris te rijden vanaf 299 euro per maand (op basis van 48 maanden, 10.000 kilometer per jaar) en wordt de auto bovendien gratis thuisbezorgd.