Aan de slag met materiaal van de Techniekbus.
Aan de slag met materiaal van de Techniekbus. (Foto: aangeleverd)

Kids uit Noord aan het woord

Wie met volle overtuiging zijn interesses volgt, haalt het meeste uit zijn leven. Stichting IMC Weekendschool biedt aanvullend onderwijs aan jongeren van 10 tot 14 jaar. Drie jaar lang laten zij jongeren iedere zondag kennismaken met bevlogen professionals en hun vakgebieden. Zij bieden hen verbreding van hun horizon en ontwikkelen de drive om voor hun dromen te gaan. De weekendschool heeft 10 vestigingen, waaronder één in Amsterdam Noord.

Deze week met Mohamed Nour

In deze rubriek is maandelijks een leerling van de weekendschool in Noord aan het woord. Deze maand Mohamed Nour (10 jaar) over zijn dag op de weekendschool. Wie kan er nou beter uitleggen wat ze bij de weekendschool doen, dan een leerling zelf?

Mohamed Nour: "Wat ik tot nu toe heb meegemaakt op de weekendschool: ik heb techniek gehad, journalistiek, en vandaag heb ik over houtbewerken geleerd van een meubelmaker. Ik vond het super leuk omdat ik het écht mocht doen. Ik denk niet dat ik later iets met meubel maken of techniek wil doen, maar ik vond het wel heel leuk om ermee te oefenen. Wat ik later wil worden is profvoetballer of piloot. De weekendschool is dichtbij mijn huis. Ik vind het heel erg fijn om in Noord te wonen, ik ben er aan gewend. Ik voel me hier thuis.”

Aan de slag met materiaal van de techniekbus is een initiatief van 2 alumni van het Hout- en Meubileringscollege. Leerlingen oefenen met gereedschap en maken een houten auto'tje.

Afbeelding