Rennen, springen en spelen.
Rennen, springen en spelen. (Foto: Pixabay)

Samenkomen in de kerstvakantie

NOORD - Stichting Wijsneus brengt, in samenwerking met andere Kunst & Cultuur partijen, Speeltuinen en Sportaanbieders in Amsterdam-Noord, kinderen uit Amsterdam in de kerstvakantie bij elkaar. Dit doen zij door vele verschillende en leuke activiteiten te organiseren.

Buitenactiviteiten MidwinterMokum Noord gaan door!

Tijdens de toespraak van Rutte werd duidelijk dat niet alle activiteiten door kunnen gaan. Gelukkig staan er genoeg buitenactiviteiten op de planning die wel door kunnen gaan. De organisaties bekijken in hoeverre bepaalde binnenactiviteiten naar buiten gehaald kunnen worden en welke extra buitenactiviteiten georganiseerd kunnen worden om de kinderen een leuke kerstvakantie te bieden.

Activiteiten zijn gratis!

Alle activiteiten die worden georganiseerd zijn gratis. De activiteiten zijn van zaterdag 19 december t/m zondag 3 januari 2021. Het aanbod is uiteenlopend van sport, cultuur, natuur en techniek. Voor sommige activiteiten moet je jezelf eerst aanmelden. Bij andere kun je zo meedoen. Het actuele aanbod kun je vinden op de website van sterrenmakers.nl en noordbeweegt.nl.

Behoefte en uitlaatklep

De gemeente heeft stichting Wijsneus gevraagd deze activiteiten te organiseren zodat de jeugd een uitlaatklep heeft nu zij zo veel opgesloten zitten. 'Er is veel behoefte aan het doen van leuke dingen' zegt Ger Jager, directeur van Stichting Wijsneus. 'Het is fantastisch dat we kinderen uit alle lagen van Amsterdam-Noord op zo een leuke manier bij elkaar kunnen brengen.'

Bubbels, bellen en fonteinen 2020.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding