Onderzoek toekomst IJdoornlaan

NOORD - Het stadsdeel doet onderzoek naar de toekomst van de IJdoornlaan in Amsterdam-Noord. Belangrijk hiervoor is om te weten wat de mening van buurtbewoners is. Hoe vindt men de oversteekbaarheid van de IJdoornlaan? Welke problemen worden ervaren? Welke oplossingen stelt men zelf voor? De gemeente organiseert hiervoor een fietstocht en een wandeling langs drie delen van de IJdoornlaan.

Het onderzoek gaat onder meer over de volgende onderwerpen:

Doorstroming: hoe kan de IJdoornlaan aantrekkelijker en veiliger worden gemaakt terwijl de doorstroming van het verkeer voldoende blijft?

Makkelijk oversteken of niet: hoe is de straat zo in te richten dat het werkt als verbinding tussen de wijken? Wat voor soort en hoeveel oversteekplaatsen zijn hiervoor nodig?

Veiligheid: Hoe kunnen veilige oversteekplaatsen worden gerealiseerd? Waar liggen nu de grootste knelpunten wat betreft (sociale) veiligheid?

Kwaliteit: er is veel ruimte voor de auto en weinig tot geen ruimte voor groen, fietsers en voetgangers. Welke maatregelen zijn nodig om de verblijfskwaliteit te verbeteren?

Het stadsdeel heeft de IJdoornlaan voor deze verkenning in drie delen verdeeld. Er kan meegewandeld of gefietst worden op één of meerdere delen van de route.

Samen worden dan de verschillende oversteken, tunnels en zebra’s over en onder de IJdoornlaan bezocht. Per oversteek wordt besproken wat er beter zou kunnen.

GeÍnteresseerd? Op de website www.amsterdam.nl/nieuwswaterlandplein/onderzoek-ijdoornlaan is alle informatie voor deelname te vinden.