De neus van de nieuwe C3 vertoont overeenkomsten met die van de CXPERIENCE concept car.
De neus van de nieuwe C3 vertoont overeenkomsten met die van de CXPERIENCE concept car. (Foto: aangeleverd)

Citroën C3: meer karakter en comfort

Citroën heeft het doek getrokken van de (ver)nieuw(d)e C3. Hij krijgt een expressiever design, biedt meer comfort dankzij nieuwe featurs uit het Citroën Advanced Comfort programma, terwijl de personaliseringsmogelijkheden en connectiviteit groter zijn dan ooit tevoren. Media juni komt de vernieuwde C3 naar ons land. Prijzen zijn nog niet bekend.

Connectiveit is een belangrijke pijler onder het Citroën Advanced Comfort programma

De nieuwe C3 is direct te herkennen aan zijn front waarvan het design is geïnspireerd op de CXPERIENCE concept car met onder meer een visueel verhoogde motorkap, nieuwe LED-koplampen en –dagrijverlichting en door met nieuwe designelementen omringde mistlampen. Aan de zijkant vallen vooral de opnieuw ontworpen Airbumps op. Nieuw zijn ook de achterpanelen met Airbump-design, achterlichten met 3D-effect en de achterklep die is voorzien van nieuwe designdetails. Daarnaast is de C3 niet meer in 36, maar liefst 97 verschillende gedaantes te configureren.

Instelmogelijkheden

Wat betreft comfort onderscheidt de C3 zich onder meer met zijn comfortabele onderstel, maar ook dankzij de van de C4 Cactus en C5 Aircross SUV bekende Advanced Comfort seats. Deze royale fauteuils tillen met hun speciale schuimvulling, extra dikke en zachte bekleding en volop instelmogelijkheden het comfort in dit segment naar een nog hoger plan.

Comfortniveau

Maar het comfortniveau van de C3 wordt niet alleen bereikt met het onderstel en het grensverleggende interieur, maar ook met de twaalf rijhulpsystemen die niet alleen de veiligheid, maar ook het gebruiksgemak verder verhogen. Zo wordt gemakkelijk rijden gefaciliteerd met onder meer keyless entry & start, hill-start assist, het vernieuwde parkeersysteem, een achteruitrijcamera en de grootlichtassistent. Tot de vele veiligheidssystemen behoren onder meer Active Safety Brake, Driver Attention Alert, Coffee Break Alert en BLIS, de dodehoekbewaking.

Connectiviteit

Ook connectiveit is een belangrijke pijler onder het Citroën Advanced Comfort programma. De nieuwe C3 biedt dan ook bijvoorbeeld ConnectedCAM Citroen. Deze camera achter de voorruit schakelt bij een ongeval automatisch in en maakt zowel vóór als na de impact opnames. De camera kan ook worden gebruikt voor leuke momenten en de gemaakte beelden kunnen rechtstreeks via de ConnectedCAM Citroën app worden gepost op sociale media.

Onder de motorkap van de nieuwe C3 komen we twee driecilinder PureTech benzinemotoren (83 S&S 5-bak en 110 S&S 6-bak) of een BlueHDI dieselmotor (100 S&S 6-bak) tegen. De Puretech 110 S&S is ook te bestellen met een automaat.